Hirdetés

Phat kaphrao, a legtutibb thai kaja

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
2 db piros chilipaprika (nagyobb)
1 db zöld chilipaprika (nagyobb)
5 - 7 gerezd fokhagyma
4 ek oyster szósz (osztrigaszósz)
2 ek halszósz
3 ek szójaszósz
2 ek cukor
100 g zöldbab
4 - 6 ek olaj
600 g darált sertéshús
1 csokor thai szent bazsalikom (ha nem kapunk, használjunk thai bazsalikomot vagy sima bazsalikomot)

A rizshez

300 g rizs
600 ml víz

A sült tojáshoz

3 - 400 ml olaj
3 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Phat kaphrao, a legtutibb thai kaja

Ez a recept Thaiföldön az egyik legnépszerűbb kaja, szinte mindenhol meg lehet kóstolni - készülhet csirkéből, marhából, disznóból vagy akár halakból, tengeri herkentyűkből, én imádom, remélem, ti is bírni fogjátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
2 db piros chilipaprika (nagyobb)
1 db zöld chilipaprika (nagyobb)
5 - 7 gerezd fokhagyma
4 ek oyster szósz (osztrigaszósz)
2 ek halszósz
3 ek szójaszósz
2 ek cukor
100 g zöldbab
4 - 6 ek olaj
600 g darált sertéshús
1 csokor thai szent bazsalikom (ha nem kapunk, használjunk thai bazsalikomot vagy sima bazsalikomot)

A rizshez

300 g rizs
600 ml víz

A sült tojáshoz

3 - 400 ml olaj
3 db tojás
Bevásárlólistához adom

A chilit és fokhagymát egy mozsárban durvára zúzzuk. Az oyster szószt, a halszószt, a szójaszószt és cukrot egy tálban összekeverjük. A rizst kétszeres mennyiségű vízben, kevés sóval megfőzzük. A babot félcentis darabokra vágjuk. 

Egy wok serpenyőben 4-6 evőkanál olajat füstölésig hevítünk, majd beledobjuk a chilis-fokhagymás mixünket, és 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, és ezzel is 1 percig pirítjuk, majd jöhet bele a darált hús. Ügyeljünk arra, hogy a lehetőségeinkhez mérten végig a legnagyobb hőmérsékleten dolgozzunk. Pár perc pirítás után ráborítjuk a szójaszószos levet, és addig pirítjuk, forraljuk, amíg szinte teljesen el nem forrt a lé. Ha ez megtörtént, beletesszük a szent bazsalikomot, majd összeforgatjuk, és lehúzzuk a tűzről. Az egész művelet kb. 10 perc. 
A tojásokat nagyon bő, forró olajban kisütjük, amíg szép barna, ropogós nem lesz az aljuk. Rizzsel fogyasztjuk.

Phat kaphrao

Ha tetszett a phat kaphrao receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások