Hirdetés

Hozzávalók

1
főre
+

A csirkéhez

100 - 12 szem madárszem chili
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
1 tk oregánó
1 tk füstölt paprika
7 - 8 szem koktélparadicsom
1 gerezd fokhagyma
só, bors
pár csepp borecet
1 db egész csontos csirkemell

A salátához

200 - 250 g apró szemű újkrumpli
1 db paradicsom
150 g konzerv fava bab
½ fej lila hagyma
1 nagy marék spenót
só, bors
1 db citrom
olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Piri-piri csirke

Ha szeretitek a szaftos sült csirkét, ami ráadásul egy kicsit csípős is, akkor ez a ti receptetek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

1
főre
+

A csirkéhez

100 - 12 szem madárszem chili
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
1 tk oregánó
1 tk füstölt paprika
7 - 8 szem koktélparadicsom
1 gerezd fokhagyma
só, bors
pár csepp borecet
1 db egész csontos csirkemell

A salátához

200 - 250 g apró szemű újkrumpli
1 db paradicsom
150 g konzerv fava bab
½ fej lila hagyma
1 nagy marék spenót
só, bors
1 db citrom
olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A piri-piri szószhoz a chilit egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg egy kicsit füstölni nem kezd. Rádobjuk a felaprított hagymát, és meglocsoljuk 3-4 evőkanál olajjal. Ha a hagyma üvegesre párolódott, megszórjuk oregánóval, füstölt paprikával, és rádobjuk az elfelezett koktélparit. Belerakjuk a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés borecettel, és hagyjuk, hogy rottyanjon egyet. Az egészet beleöntjük egy aprítógépbe, és lezúzzuk. Belekeverünk egy kevés olajat is.

A krumplit megmossuk, héjastul egy tálba rakjuk, és mikróban készre pároljuk.

A csirkét sózzuk, borsozzuk és egy kevés olajon egy serpenyőben minden oldalát körbepirítjuk. Kiszedjük egy tepsibe, megkenjük a piri-piri szósszal és köré szórjuk az előfőzött krumplit, amit sózunk, borsozunk, meglocsoljuk egy kevés citromlével és olívaolajjal. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Piri-piri csirke

Ha megsült, kivesszük, a krumplit kiszedjük egy keverőtálba. Belerakjuk a felaprított paradicsomot, a fava babot, a felszeletelt lila hagymát és a spenótot. Az egészet összeforgatjuk, sóval, borssal, olívaolajjal és citromlével ízesítjük. Tálalásnál a húst levágjuk a csontról, megkenjük egy kis szósszal, és a salival tálaljuk. 

Ha tetszett a piri-piri csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások