Hozzávalók
- 1 db citrom facsart leve
- 700 g brokkoli
- 200 g rizs
- 2 ek olaj
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 500 g darált sertéshús
- 200 ml passata (passzírozott paradicsom)
- só, bors
- 400 g tejföl
- 1 ek liszt
- 1 db tojás
- 300 g sajt (füstölt sajt is lehet akár)
Hozzávalók
- 1 db citrom facsart leve
- 700 g brokkoli
- 200 g rizs
- 2 ek olaj
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 500 g darált sertéshús
- 200 ml passata (passzírozott paradicsom)
- só, bors
- 400 g tejföl
- 1 ek liszt
- 1 db tojás
- 300 g sajt (füstölt sajt is lehet akár)
A citromlevet forrásban lévő vízbe öntjük, és megsózzuk. A brokkolit rózsáira szedjük, 5 percre mehet a forrásban lévő vízbe, majd jéghideg vízben lehűtjük. A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. A finomra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, jöhet rá az aprított fokhagyma. Felöntjük fél deci vízzel, és megszórjuk a paprikával és a köménnyel.
Jöhet a darált hús, amit kicsit lepirítunk, majd felöntjük a passatával. Sózunk, borsozunk és felöntjük 1 deci vízzel, és kis lángon rotyogtatjuk a húst, hogy megpuhuljon.Ha szükséges a további párolódáshoz, pótoljuk a folyadékot, de a legvégén elpároljuk a levét.
A tejfölbe szórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk és csomómentesre keverjük. Egy magas falú tepsibe tesszük a brokkolit, egyenletesen szétoszlatva, erre jöhet a rizzsel összekevert darált hús, majd a tejföl és végül a reszelt sajt.
180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Tálaláskor még egy kis plusz tejfölt locsolhatunk rá.
Ha tetszett a rakott brokkoli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!