Húsételek

Részegescsirke

Részeges csirke

Hozzávalók
4 db
csirkefelsőcomb
(kb. 500 g / 4 db)
só, bors
8 szelet
bacon
(kb. 100 g / 8 szelet)
500 g
krumpli
1 fej
hagyma
(kb. 150 g / fej)
6 gerezd
fokhagyma
1
nagy ág friss rozmaring
2 ek
olívaolaj
300 ml
száraz fehérbor
A mártáshoz
a csirke szaftja
30 g
vaj
1 tk
keményítő + 1 ek víz

Elkészítés

A részeges csirke elkészítéséhez a combokat sózzuk, borsozzuk, és betekerjük a baconnel. A krumplit 3-4 cm-es kockákra vágjuk, összeforgatjuk a vékonyra szeletelt hagymával, a fokhagymával, a felaprított rozmaringgal, sóval, borssal és olívaolajjal. 

Közepes sütőtepsire tesszük, rápakoljuk a húsokat, leöntjük a fehérborral, és lefedve, 180 fokos sütőbe tesszük 40 percre. Ezután leszedjük a fóliát, és így sütjük tovább 40 percig.

Ha szeretnénk, leönthetjük a szaftját egy szűrőn keresztül egy gyorsforralóba, 4-5 percig erős lángon forraljuk, beledobjuk a vajat, majd a vízzel kikevert keményítővel sűrűre forraljuk, és ezzel tálaljuk a húst.

reszeges-csirke
Részeges csirke

Még több recept borral:

Forralt boros palacsinta csokihabbal

Burgundi sertéskaraj

Marsala boros-csirkemájkrémes crostini

www.streetkitchen.hu

A borral főzés annyira nem elterjedt itthon, pedig csodás ízeket hoz elő az ételekből. Most egy csirkés fogásban játssza a főszerepet, jó sok hagymával és rozmaringgal.

Hozzávalók

2 főre
4 db
csirkefelsőcomb
(kb. 500 g / 4 db)
só, bors
8 szelet
bacon
(kb. 100 g / 8 szelet)
500 g
krumpli
1 fej
hagyma
(kb. 150 g / fej)
6 gerezd
fokhagyma
1
nagy ág friss rozmaring
2 ek
olívaolaj
300 ml
száraz fehérbor
A mártáshoz
a csirke szaftja
30 g
vaj
1 tk
keményítő + 1 ek víz

A részeges csirke elkészítéséhez a combokat sózzuk, borsozzuk, és betekerjük a baconnel. A krumplit 3-4 cm-es kockákra vágjuk, összeforgatjuk a vékonyra szeletelt hagymával, a fokhagymával, a felaprított rozmaringgal, sóval, borssal és olívaolajjal. 

Közepes sütőtepsire tesszük, rápakoljuk a húsokat, leöntjük a fehérborral, és lefedve, 180 fokos sütőbe tesszük 40 percre. Ezután leszedjük a fóliát, és így sütjük tovább 40 percig.

Ha szeretnénk, leönthetjük a szaftját egy szűrőn keresztül egy gyorsforralóba, 4-5 percig erős lángon forraljuk, beledobjuk a vajat, majd a vízzel kikevert keményítővel sűrűre forraljuk, és ezzel tálaljuk a húst.

reszeges-csirke
Részeges csirke

Még több recept borral:

Forralt boros palacsinta csokihabbal

Burgundi sertéskaraj

Marsala boros-csirkemájkrémes crostini

Ha tetszett a részeges csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése