Hozzávalók
- 8 szelet csontos sertéskaraj
- só, bors
- olaj
- 70 g füstölt, húsos szalonna
- 2 szál répa
- 4 szál szárzeller
- 6 - 8 kis fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 6 - 8 friss ág kakukkfű
- 2 ek sűrített paradicsom
- 400 ml vörösbor
- 300 ml alaplé
- 200 - 250 g apró szemű csiperke
- 30 g vaj
A krumplipüréhez
- 1 kg krumpli
- só
- 100 g vaj
- 0.25 db szerecsendió
A tálaláshoz
- 4 marék zöldsaláta
Burgundi sertéskaraj
Hozzávalók
- 8 szelet csontos sertéskaraj
- só, bors
- olaj
- 70 g füstölt, húsos szalonna
- 2 szál répa
- 4 szál szárzeller
- 6 - 8 kis fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 6 - 8 friss ág kakukkfű
- 2 ek sűrített paradicsom
- 400 ml vörösbor
- 300 ml alaplé
- 200 - 250 g apró szemű csiperke
- 30 g vaj
A krumplipüréhez
- 1 kg krumpli
- só
- 100 g vaj
- 0.25 db szerecsendió
A tálaláshoz
- 4 marék zöldsaláta
A hús sózzuk, borsozzuk, és egy edényben, ami a sütőbe is betehető, egy kevés olajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk mindkét oldalát, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon elkezdjük megpirítani a kis kockákra vágott szalonnát, majd mehet rá a nagy darabokra vágott répa, zeller, egészben a hagyma, és a megroppantott fokhagyma. Rádobjuk az zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és azzal is lepirítjuk kicsit, majd felöntjük a borral.
Ha nagyjából elfőtt a bor, visszarakjuk a húst, ráöntjük az alaplevet, lefedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 2 és fél óra alatt megsütjük. Kb. 10 perccel a vége előtt hozzáadjuk a száraz serpenyőben megpirított gombát, innentől fedő nélkül sütjük tovább. Ha letelt az idő, a mártásba belekeverjük a vajat is.
A krumplipüréhez a krumplit vagy sós vízben megfőzzük, vagy a mikróban megpuhítjuk, áttörtjük, belekeverjük a vajat, fűszerezzük. A húst a raguval, krumplipürével és friss salátával tálaljuk.
Ha tetszett a burgundi sertéskaraj krumplipürével, zöldsalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!