Hirdetés
Green Kitchen

Burgundi sertéskaraj

Hozzávalók

4
főre
+
8 szelet csontos sertéskaraj
só, bors
olaj
70 g füstölt, húsos szalonna
2 szál répa
4 szál szárzeller
6 - 8 kis fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
6 - 8 friss ág kakukkfű
2 ek sűrített paradicsom
400 ml vörösbor
300 ml alaplé
200 - 250 g apró szemű csiperke
30 g vaj

A krumplipüréhez

1 kg krumpli
100 g vaj
0.25 db szerecsendió

A tálaláshoz

4 marék zöldsaláta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Burgundi sertéskaraj

A burgundi kifejezés az étel elkészítésére utal, ezáltal szinte bármilyen húsból csinálhatjuk. Most karajjal készítettem, és be kell valljam, hogy tökéletesen omlós lett ettől az elkészítési módtól, úgyhogy bátran álljatok neki, ne csak az ünnepekkor!
Kipróbáltam, jóóó lett!
30
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
8 szelet csontos sertéskaraj
só, bors
olaj
70 g füstölt, húsos szalonna
2 szál répa
4 szál szárzeller
6 - 8 kis fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
6 - 8 friss ág kakukkfű
2 ek sűrített paradicsom
400 ml vörösbor
300 ml alaplé
200 - 250 g apró szemű csiperke
30 g vaj

A krumplipüréhez

1 kg krumpli
100 g vaj
0.25 db szerecsendió

A tálaláshoz

4 marék zöldsaláta
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A hús sózzuk, borsozzuk, és egy edényben, ami a sütőbe is betehető, egy kevés olajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk mindkét oldalát, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon elkezdjük megpirítani a kis kockákra vágott szalonnát, majd mehet rá a nagy darabokra vágott répa, zeller, egészben a hagyma, és a megroppantott fokhagyma. Rádobjuk az zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és azzal is lepirítjuk kicsit, majd felöntjük a borral. 

Ha nagyjából elfőtt a bor, visszarakjuk a húst, ráöntjük az alaplevet, lefedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 2 óra alatt megsütjük. Kb. 10 perccel a vége előtt hozzáadjuk a száraz serpenyőben megpirított gombát. Ha letelt az idő, a mártásba belekeverjük a vajat is.

A krumplipüréhez a krumplit vagy sós vízben megfőzzük, vagy a mikróban megpuhítjuk, áttörtjük, belekeverjük a vajat, fűszerezzük. A húst a raguval, krumplipürével és friss salátával tálaljuk.

Burgundi sertéskaraj krumplipürével, zöldsalátával
Burgundi sertéskaraj krumplipürével, zöldsalátával

Ha tetszett a burgundi sertéskaraj krumplipürével, zöldsalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások