Hirdetés

Burgundi sertéskaraj

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
8 szelet csontos sertéskaraj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
olaj
Hozzávaló kipipálva
70 g füstölt, húsos szalonna
Hozzávaló kipipálva
2 szál répa
Hozzávaló kipipálva
4 szál szárzeller
Hozzávaló kipipálva
6 - 8 kis fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
3 db babérlevél
Hozzávaló kipipálva
6 - 8 friss ág kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
2 ek sűrített paradicsom
Hozzávaló kipipálva
400 ml vörösbor
Hozzávaló kipipálva
300 ml alaplé
Hozzávaló kipipálva
200 - 250 g apró szemű csiperke
Hozzávaló kipipálva
30 g vaj

A krumplipüréhez

Hozzávaló kipipálva
1 kg krumpli
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
100 g vaj
Hozzávaló kipipálva
0.25 db szerecsendió

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
4 marék zöldsaláta
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Burgundi sertéskaraj

A burgundi kifejezés az étel elkészítésére utal, ezáltal szinte bármilyen húsból csinálhatjuk. Most karajjal készítettem, és be kell valljam, hogy tökéletesen omlós lett ettől az elkészítési módtól, úgyhogy bátran álljatok neki, ne csak az ünnepekkor!
Kipróbáltam, jóóó lett!
58
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
8 szelet csontos sertéskaraj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
olaj
Hozzávaló kipipálva
70 g füstölt, húsos szalonna
Hozzávaló kipipálva
2 szál répa
Hozzávaló kipipálva
4 szál szárzeller
Hozzávaló kipipálva
6 - 8 kis fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
3 db babérlevél
Hozzávaló kipipálva
6 - 8 friss ág kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
2 ek sűrített paradicsom
Hozzávaló kipipálva
400 ml vörösbor
Hozzávaló kipipálva
300 ml alaplé
Hozzávaló kipipálva
200 - 250 g apró szemű csiperke
Hozzávaló kipipálva
30 g vaj

A krumplipüréhez

Hozzávaló kipipálva
1 kg krumpli
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
100 g vaj
Hozzávaló kipipálva
0.25 db szerecsendió

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
4 marék zöldsaláta
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A hús sózzuk, borsozzuk, és egy edényben, ami a sütőbe is betehető, egy kevés olajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk mindkét oldalát, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon elkezdjük megpirítani a kis kockákra vágott szalonnát, majd mehet rá a nagy darabokra vágott répa, zeller, egészben a hagyma, és a megroppantott fokhagyma. Rádobjuk az zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és azzal is lepirítjuk kicsit, majd felöntjük a borral. 

Ha nagyjából elfőtt a bor, visszarakjuk a húst, ráöntjük az alaplevet, lefedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 2 és fél óra alatt megsütjük. Kb. 10 perccel a vége előtt hozzáadjuk a száraz serpenyőben megpirított gombát, innentől fedő nélkül sütjük tovább. Ha letelt az idő, a mártásba belekeverjük a vajat is.

A krumplipüréhez a krumplit vagy sós vízben megfőzzük, vagy a mikróban megpuhítjuk, áttörtjük, belekeverjük a vajat, fűszerezzük. A húst a raguval, krumplipürével és friss salátával tálaljuk.

Burgundi sertéskaraj krumplipürével, zöldsalátával
Burgundi sertéskaraj krumplipürével, zöldsalátával

Ha tetszett a burgundi sertéskaraj krumplipürével, zöldsalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?