Hozzávalók
A palacsintához
- 2 db tojás
- 4 ek cukor
- 200 ml tej
- 150 g liszt
- ½ mk őrölt fahéj
- ½ mk sütőpor
- 50 g vaj
- olaj a sütéshez
A forralt boros szószhoz
- 250 ml vörösbor
- 2 ek cukor
- 1 ek forraltbor-fűszerkeverék
- 1 db narancs héja és leve
- 100 g fagyasztott meggy
- 1 ek keményítő
- 1 ek víz
A csokikrémhez
- 100 g étcsoki
- 150 g mascarpone
Forralt boros palacsinta csokihabbal
Hozzávalók
A palacsintához
- 2 db tojás
- 4 ek cukor
- 200 ml tej
- 150 g liszt
- ½ mk őrölt fahéj
- ½ mk sütőpor
- 50 g vaj
- olaj a sütéshez
A forralt boros szószhoz
- 250 ml vörösbor
- 2 ek cukor
- 1 ek forraltbor-fűszerkeverék
- 1 db narancs héja és leve
- 100 g fagyasztott meggy
- 1 ek keményítő
- 1 ek víz
A csokikrémhez
- 100 g étcsoki
- 150 g mascarpone
A forralt boros palacsinta elkészítéséhez először a palacsintatésztát keverjük be. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, a sárgáját pedig összeturmixoljuk a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A palacsintát egy közepesen erős lángon hevített serpenyőben, több részletben kisütjük egy kevés olajon.
A forralt boros szószhoz a vörösbort egy gyorsforralóban felforraljuk, összekeverjük a cukorral, beleszórjuk a fűszerkeveréket és a narancs hámozóval leszedett héját, majd beleöntjük a levét is. A végén a meggyet is beleszórjuk a vörösborba, majd a keményítőt kikeverjük a vízzel, és sűrűre forraljuk vele a mártást.
A csokit egy tálba szórjuk, és a vörösbor felett felolvasztjuk, majd egy spatulával összekeverjük a kicsit felvert mascarponéval.
A kisütött palacsintákat ízlés szerint megszórjuk porcukorral, és a csokikrémmel, illetve a forró forralt boros szósszal meglocsolva tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Ha tetszett a forralt boros palacsinta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több palacsinta:
Meggyes-mákos palacsinta
Banános palacsinta fahéjas vegán „tejföllel”, juharsziruppal
Cukormentes bécsi palacsinta