Hirdetés

Forralt boros palacsinta csokihabbal

Hozzávalók

4
főre
+

A palacsintához

Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
4 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
200 ml tej
Hozzávaló kipipálva
150 g liszt
Hozzávaló kipipálva
½ mk őrölt fahéj
Hozzávaló kipipálva
½ mk sütőpor
Hozzávaló kipipálva
50 g vaj
Hozzávaló kipipálva
olaj a sütéshez

A forralt boros szószhoz

Hozzávaló kipipálva
250 ml vörösbor
Hozzávaló kipipálva
2 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
1 ek forraltbor-fűszerkeverék
Hozzávaló kipipálva
1 db narancs héja és leve
Hozzávaló kipipálva
100 g fagyasztott meggy
Hozzávaló kipipálva
1 ek keményítő
Hozzávaló kipipálva
1 ek víz

A csokikrémhez

Hozzávaló kipipálva
100 g étcsoki
Hozzávaló kipipálva
150 g mascarpone
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Forralt boros palacsinta csokihabbal

Ez a recept akkor is kiváló, ha ne adj’ isten marad egy kis forralt borotok. Persze mi ezt nem feltételezzük, így mellékeltünk egy gyors forraltbor-receptet is hozzá.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A palacsintához

Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
4 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
200 ml tej
Hozzávaló kipipálva
150 g liszt
Hozzávaló kipipálva
½ mk őrölt fahéj
Hozzávaló kipipálva
½ mk sütőpor
Hozzávaló kipipálva
50 g vaj
Hozzávaló kipipálva
olaj a sütéshez

A forralt boros szószhoz

Hozzávaló kipipálva
250 ml vörösbor
Hozzávaló kipipálva
2 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
1 ek forraltbor-fűszerkeverék
Hozzávaló kipipálva
1 db narancs héja és leve
Hozzávaló kipipálva
100 g fagyasztott meggy
Hozzávaló kipipálva
1 ek keményítő
Hozzávaló kipipálva
1 ek víz

A csokikrémhez

Hozzávaló kipipálva
100 g étcsoki
Hozzávaló kipipálva
150 g mascarpone
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A forralt boros palacsinta elkészítéséhez először a palacsintatésztát keverjük be. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, a sárgáját pedig összeturmixoljuk a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A palacsintát egy közepesen erős lángon hevített serpenyőben, több részletben kisütjük egy kevés olajon. 

A forralt boros szószhoz a vörösbort egy gyorsforralóban felforraljuk, összekeverjük a cukorral, beleszórjuk a fűszerkeveréket és a narancs hámozóval leszedett héját, majd beleöntjük a levét is. A végén a meggyet is beleszórjuk a vörösborba, majd a keményítőt kikeverjük a vízzel, és sűrűre forraljuk vele a mártást.

A csokit egy tálba szórjuk, és a vörösbor felett felolvasztjuk, majd egy spatulával összekeverjük a kicsit felvert mascarponéval.

A kisütött palacsintákat ízlés szerint megszórjuk porcukorral, és a csokikrémmel, illetve a forró forralt boros szósszal meglocsolva tálaljuk.

forralt boros palacsinta csokihabbal
Forralt boros palacsinta csokihabbal

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Ha tetszett a forralt boros palacsinta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több palacsinta:

Meggyes-mákos palacsinta
Banános palacsinta fahéjas vegán „tejföllel”, juharsziruppal
Cukormentes bécsi palacsinta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?