Hirdetés

Marsala boros-csirkemájkrémes crostini

Hozzávalók

5 - 10
főre
+
500 g csirkemáj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 - 4 ek olívaolaj
400 ml marsala bor
1 csokor rozmaring
1 csokor kakukkfű
1 csokor majoranna
só, bors
80 g vaj

A tálaláshoz

ciabatta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Marsala boros-csirkemájkrémes crostini

A marsala egy édes olasz bor, ami nagyon különleges ízt tud adni mindenféle kajának - most éppen csirkemájkrémet turbóztam vele, amiből így máris egy nagyon király ünnepi előétel lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 10
főre
+
500 g csirkemáj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 - 4 ek olívaolaj
400 ml marsala bor
1 csokor rozmaring
1 csokor kakukkfű
1 csokor majoranna
só, bors
80 g vaj

A tálaláshoz

ciabatta
Bevásárlólistához adom

A megtisztított csirkemájat a szeletelt hagymával és fokhagymával magas hőmérsékleten barnára pirítjuk az olajon, majd felöntjük a marsala borral (vigyázzunk, mert magas alkoholtartalma miatt belobbanhat). Addig forraljuk, amíg a felére nem redukálódott a folyadék. Ekkor beletépkedjük a fűszernövényeket, sózzuk, borsozzuk, és turmixgépben pürésítjük. 

A végén hozzádobjuk a vajat, azzal is összeturmixoljuk, majd átpasszírozzuk egy szűrőn, és hűtőbe tesszük. 

Pirított ciabattával fogyasztjuk.

Marsala boros-csirkemájkrémes crostini

Ha tetszett a marsala boros-csirkemájkrémes crostini receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások