Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
9 db TV paprika
2 ek olaj
só, bors
1 fej vöröshagyma (nagy)
2 db paradicsom
1 mk őrölt kömény
1 púpozott tk pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
1 csipet majoranna
2 marék rizs
200 ml víz
2 szál frankfurti virsli
Hirdetés

Rizses lecsó virslivel turbózva

Elindult az új sorozatunk, A legnagyobb magyar klasszikusok, ahol a legjobb magyar kajákat fogjuk megmutatni! Mi mással is kezdhetnénk, mint egy jó kis virslis-rizses lecsóval?
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
9 db TV paprika
2 ek olaj
só, bors
1 fej vöröshagyma (nagy)
2 db paradicsom
1 mk őrölt kömény
1 púpozott tk pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
1 csipet majoranna
2 marék rizs
200 ml víz
2 szál frankfurti virsli

Az olajon egy serpenyőben lepirítjuk a kicsumázott, nagyobb darabokra vágott paprikát. Ha már megbarnult egy kicsit a héja, rádobjuk a finomra vágott hagymát. Ha egy kicsit összeesett, belerakjuk a kockázott paradicsomot.

A rizses lecsó tálalása

Alaposan elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk,megszórjuk a köménnyel, a paprikával, a majorannával és rányomjuk a fokhagymát. Elkeverjük benne a rizst, felöntjük a vízzel, lefedjük és addig pároljuk, amíg a rizs el nem készül. Feldaraboljuk a virslit, beledobjuk, majd további 2 percig főzzük és kész is.

Ha tetszett a rizses lecsó receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások