Húsételek

Sajttaltöltöttfasírt

Sajttal töltött fasírt

Hozzávalók
3 db
szikkadt zsemle
(50 g/db)
300 ml
tej
600 g
darált sertéshús
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
fűszerpaprika
só, bors
1 ek
majoránna
1 db
tojás
200 g
trappista sajt
50 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
4 adag
főtt-sült burgonya
4 adag
savanyúság

Elkészítés

A sajttal töltött fasírt elkészítéséhez első körben a szikkadt zsemléket 5-10 percre beáztatjuk a tejbe. Ha megázott, kinyomkodjuk belőle a felesleges tejet és egy keverőtálba tesszük a darált hússal együtt. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, a fűszerpaprikát, sót, borsot, a majoránnát és a tojást. Alaposan összedolgozzuk az egészet, majd 8 gombócot formázunk a masszából. 

A sajtot felvágjuk 8 egyenlő darabra, mindegyik gombóc közepébe nyomunk egy kockát, majd zsemlemorzsába forgatjuk és pogácsa alakúra formázzuk őket. Egy mélyebb serpenyőben 160 fokosra melegítjük az olajat, és 6-8 perc alatt kisütjük benne a pogácsákat. Főtt-sült burgonyával és a kedvenc savanyúságunkkal tálaljuk a frissen sült fasírtokat.

sajttal-toltott-fasirt
Sajttal töltött fasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Fasírtrajongók figyelem! Nálunk dúskálhattok a receptekben! Ha a töltött fasírt már elkészült, jöhet a többi változat is!

Joghurtos sültcékla-saláta zöldséges fasírttal

Fasírt air fryerben

Tojással és tarjával töltött fasírttekercs

www.streetkitchen.hu

És jön az 1.000.000 Ft-os kérdés: mivel lehet feldobni egy klasszik fasírtot? Dobpergééééééés… Természetesen sajttal, sok-sok sajttal! 😀

Hozzávalók

4 főre
3 db
szikkadt zsemle
(50 g/db)
300 ml
tej
600 g
darált sertéshús
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
fűszerpaprika
só, bors
1 ek
majoránna
1 db
tojás
200 g
trappista sajt
50 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
4 adag
főtt-sült burgonya
4 adag
savanyúság

A sajttal töltött fasírt elkészítéséhez első körben a szikkadt zsemléket 5-10 percre beáztatjuk a tejbe. Ha megázott, kinyomkodjuk belőle a felesleges tejet és egy keverőtálba tesszük a darált hússal együtt. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, a fűszerpaprikát, sót, borsot, a majoránnát és a tojást. Alaposan összedolgozzuk az egészet, majd 8 gombócot formázunk a masszából. 

A sajtot felvágjuk 8 egyenlő darabra, mindegyik gombóc közepébe nyomunk egy kockát, majd zsemlemorzsába forgatjuk és pogácsa alakúra formázzuk őket. Egy mélyebb serpenyőben 160 fokosra melegítjük az olajat, és 6-8 perc alatt kisütjük benne a pogácsákat. Főtt-sült burgonyával és a kedvenc savanyúságunkkal tálaljuk a frissen sült fasírtokat.

sajttal-toltott-fasirt
Sajttal töltött fasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Fasírtrajongók figyelem! Nálunk dúskálhattok a receptekben! Ha a töltött fasírt már elkészült, jöhet a többi változat is!

Joghurtos sültcékla-saláta zöldséges fasírttal

Fasírt air fryerben

Tojással és tarjával töltött fasírttekercs

Ha tetszett a Sajttal töltött fasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept