A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 7 db tojás
- 2 db zsemle (100 g/db)
- 1 kg darált sertéshús
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (160 g/fej)
- 2 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 mk őrölt kömény
- 1 ek fűszerpaprika
- 8 szelet füstölt-főtt tarja (20 g/szelet)
- 200 g trappista sajt
Tojással és tarjával töltött fasírttekercs
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 7 db tojás
- 2 db zsemle (100 g/db)
- 1 kg darált sertéshús
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (160 g/fej)
- 2 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 mk őrölt kömény
- 1 ek fűszerpaprika
- 8 szelet füstölt-főtt tarja (20 g/szelet)
- 200 g trappista sajt
A tojással és tarjával töltött fasírttekercs elkészítéséhez először 5 db tojást lobogó vízben 9 perc alatt keményre főzünk, majd lehűtjük őket. A zsemléket vízbe áztatjuk.
A darált húshoz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a maradék 2 db tojást, a kinyomkodott zsemlét, az apró kockákra vágott hagymát és a felaprított petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük köménnyel és fűszerpaprikával, majd alaposan összedolgozzuk.
A húsos keveréket egy folpackra kiterítjük, és kb. 0,5 cm vastagra „nyújtjuk”. Megpakoljuk a szeletelt tarjával, ráhelyezzük a karikákra vágott főtt tojást, és megszórjuk reszelt sajttal.
A folpack segítségével feltekerjük, és a végeit alaposan összenyomkodjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, leszedjük róla a fóliát, aláöntünk kb. 70 ml vizet, és a tepsit lefedjük alufóliával.
160 fokos sütőben 1 óráig sütjük, majd levesszük a fóliát, a hőfokot feltesszük 200 fokra, és további 10-15 perc alatt készre sütjük és kész is a tojással és tarjával töltött fasírttekercs.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 75 perc
Ha tetszett a tojással és tarjával töltött fasírttekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A fasírt egy csodálatos étel, ami a végtelenségig variálható. A húsevők imádják, de zöldségből elkészítve a húsmenetsen étkezők is gyakorta hívják segítségül. Ha fullos fasírtokat kerestek, akkor mutatunk pár tuti receptet, amik nem okoznak majd csalódást.
Joghurtos sültcékla-saláta zöldséges fasírttal
Keleties töltött fasírt tabuléval