Hozzávalók
- ½ db zsemle
- 500 g darált sertéshús
- 1 db tojás
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 mk őrölt kömény
- 2 tk őrölt fűszerpaprika
- 100 g panírmorzsa
Hozzávalók
- ½ db zsemle
- 500 g darált sertéshús
- 1 db tojás
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 mk őrölt kömény
- 2 tk őrölt fűszerpaprika
- 100 g panírmorzsa
A fasírt air fryerben receptje ennyire egyszerű: a zsemlét vízbe áztatjuk, hogy jól megszívja magát. A darált húshoz adjuk a tojást, a nagyon finomra vágott vörös- és fokhagymát, a kinyomkodott, finomra vágott zsemlét, a frissen aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük köménnyel és fűszerpaprikával.
Alaposan összedolgozzuk, majd kb. 75 grammos kis gombócokat formázunk a masszából, amiket megforgatunk a morzsában. A fasírtokat két adagban (ez függ az air fryer méretétől) 200 fokon, 18 perc alatt készre sütjük. Hasábburgonyával és savanyú uborkával tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 36 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!