Húsételek

Sárgabarackoscsirkerizzsel

Sárgabarackos csirke rizzsel
Sárgabarackos csirke rizzsel - toplista

Hozzávalók
A raguhoz
2 ek
méz
1 szál
kakukkfű
500 g
sárgabarack
1 tk
fokhagymapor
2 tk
csípős daráltpaprika-krém
250 ml
víz
só, bors
1 tk
keményítő
A sült csirkemellhez
1 db
egész csirkemell
(400 g/db)
só, bors
2 ek
étolaj
A tálaláshoz
300 g
főtt rizs
2 szál
petrezselyem

Elkészítés

A sárgabarackos csirkéhez az első lépés, hogy a mézet egy serpenyőben elkezdjük felolvasztani a kakukkfűvel együtt. Amikor habzik a méz, hozzáadunk a barackból 300 grammot, amit előzőleg megpucoltunk és kb. 0,5 cm-es kockákra vágtunk. Kb. 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymaport és a daráltpaprika-krémet, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Enyhén sózzuk, borsozzuk, és közepesen erős hőfokon kb. 8 percig főzzük. Egy villa segítségével kissé szétnyomkodjuk a barackokat, hogy jobban kiadják az ízüket, majd az egészet leszűrjük. A visszamaradt mártást visszatesszük a serpenyőbe, beletesszük a maradék megpucolt és felkockázott barackot és 1 percig főzzük, hogy éppen csak megpuhuljanak. Kb. 50 ml vízben elkevert keményítővel besűrítjük.  

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd a serpenyőben felforrósított olajon oldalanként kb. 2-2 perc alatt kérgesítjük. Amikor szép kérget kapott a hús, betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre, majd kivesszük, és szeletelés előtt hagyjuk 5-7 percet pihenni a húst.  

Tálalásnál a húst a tányérra helyezzük, rákanalazzuk a szószt úgy, hogy leginkább a darabos rész kerüljön rá, mellé helyezzük a rizst, amit a petrezselyemmel díszítünk, végül a megmaradt barackos szaftot is a tányérra tesszük.

sargabarackos-csirke-rizzsel
Sárgabarackos csirkemell rizzsel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Bejönnek a gyümölcsös-húsos kombók? Akkor a sárgabarackos csirke után csekkold ezeket a kajákat is!

Aszalt barackkal töltött csirkemell

Mangós-fetás tésztasaláta kacsamellel

Aszalt szilvás, mozzarellás csirkemell teriyaki szóssza

www.streetkitchen.hu

Lehet, elsőre blikkre furán hangzik, amit talán még meg is értek, de hidd el, a végeredmény minden kételyedet eloszlatja majd.

Hozzávalók

2 főre
A raguhoz
2 ek
méz
1 szál
kakukkfű
500 g
sárgabarack
1 tk
fokhagymapor
2 tk
csípős daráltpaprika-krém
250 ml
víz
só, bors
1 tk
keményítő
A sült csirkemellhez
1 db
egész csirkemell
(400 g/db)
só, bors
2 ek
étolaj
A tálaláshoz
300 g
főtt rizs
2 szál
petrezselyem

A sárgabarackos csirkéhez az első lépés, hogy a mézet egy serpenyőben elkezdjük felolvasztani a kakukkfűvel együtt. Amikor habzik a méz, hozzáadunk a barackból 300 grammot, amit előzőleg megpucoltunk és kb. 0,5 cm-es kockákra vágtunk. Kb. 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymaport és a daráltpaprika-krémet, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Enyhén sózzuk, borsozzuk, és közepesen erős hőfokon kb. 8 percig főzzük. Egy villa segítségével kissé szétnyomkodjuk a barackokat, hogy jobban kiadják az ízüket, majd az egészet leszűrjük. A visszamaradt mártást visszatesszük a serpenyőbe, beletesszük a maradék megpucolt és felkockázott barackot és 1 percig főzzük, hogy éppen csak megpuhuljanak. Kb. 50 ml vízben elkevert keményítővel besűrítjük.  

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd a serpenyőben felforrósított olajon oldalanként kb. 2-2 perc alatt kérgesítjük. Amikor szép kérget kapott a hús, betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre, majd kivesszük, és szeletelés előtt hagyjuk 5-7 percet pihenni a húst.  

Tálalásnál a húst a tányérra helyezzük, rákanalazzuk a szószt úgy, hogy leginkább a darabos rész kerüljön rá, mellé helyezzük a rizst, amit a petrezselyemmel díszítünk, végül a megmaradt barackos szaftot is a tányérra tesszük.

sargabarackos-csirke-rizzsel
Sárgabarackos csirkemell rizzsel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Bejönnek a gyümölcsös-húsos kombók? Akkor a sárgabarackos csirke után csekkold ezeket a kajákat is!

Aszalt barackkal töltött csirkemell

Mangós-fetás tésztasaláta kacsamellel

Aszalt szilvás, mozzarellás csirkemell teriyaki szóssza

Ha tetszett a Sárgabarackos csirke rizzsel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept