Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Sertésborda hentes módra - retró kaja a legjobb fajtából!

Hozzávalók

4
személyre
+
60 dkg szeletelt sertéskaraj (csont nélkül)
10 dkg jóféle császárszalonna
15 dkg szeletelt sonka
15 dkg csemegeuborka
1 csapott ek liszt a raguba
1 tk paradicsompüré
35 dkg rizs
25 dkg bébicsiperke (opcionális)
1 csokor friss petrezselyem
Sóbors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sertésborda hentes módra - retró kaja a legjobb fajtából!

Egy klasszikus retró kaja következik, ami egyébként annyira finom, hogy ott lenne a helye jópár étterem étlapján. Hatalmas kedvencünk, a hentes módra elkészített sertésborda, ami egy nagyon húsos, nagyon laktató, nagyon őszi (téli?) étel. A recept szuperegyszerű, próbáljátok csak ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
60 dkg szeletelt sertéskaraj (csont nélkül)
10 dkg jóféle császárszalonna
15 dkg szeletelt sonka
15 dkg csemegeuborka
1 csapott ek liszt a raguba
1 tk paradicsompüré
35 dkg rizs
25 dkg bébicsiperke (opcionális)
1 csokor friss petrezselyem
Sóbors
Bevásárlólistához adom

[1] A karajszeletek mindkét felét sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk őket. Egy lábasban kevés olajat hevítünk, és bedobjuk a hússzeleteket. Ha mindkét felük lepirult, félretesszük őket egy tányérba pihengetni.

[2] A szalonnát, a sonkát és a csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk és a lábasban pirítani kezdjük a visszamaradt olajon majd a paradicsompürét szintén elkezdjük lepirítani. Sózzuk, borsozzuk és beletesszük a durvára vágott fokhagymát is, majd meghintjük egy kevés liszttel.

[3] A lepirított ragualapra visszakerülnek a húsok, majd az egészet felöntjük vízzel és fedő alatt kb. 30 perc alatt készre pároljuk.

IMG_4540.jpg

[4] Amíg a hús párolódik, elkészítjük a köretet: forrásban lévő sós vízben majdnem készre főzzük a rizst. Ha a rizsszemek még kicsivel keményebbek, mint szeretnénk, az egészet leszűrjük, és a maradék főzővíz felett készre pároljuk. Tűzforró serpenyőben lepirítjuk a negyedekbe vágott csiperkegombákat, majd összeforgatjuk a rizzsel.

[5] Tálalás! Egy tányérra kanalazunk a gombás rizsből, rádobáljuk a hússzeleteket, majd az egészet nyakonöntjük a szaftos raguval, és megszórjuk petrezselyemmel. Jó étvágy!

IMG_4557.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások