Húsételek

Sertésszűzcacioepepeburgonyával

Sertésszűz cacio e pepe burgonyával

Hozzávalók
30 g
vaj
600 - 800 g
bőrös sertésszűz
2 - 3 ek
olaj
A zöld fűszeres mártáshoz
100 ml
olívaolaj
1 csokor
petrezselyem
1 - 2 ág
rozmaring
1 - 2 ág
kakukkfű
néhány levél zsálya
só, bors
A fokhagymakrémhez
100 g
krémsajt
3 - 4 gerezd
fokhagyma
fehér bors
40 ml
zsíros tej
0.5 csokor
snidling
A cacio e pepe burgonyához
500 g
közepesre előfőzött pucolt, apró szemű burgonya
100 g
olívaolaj
30 g
tört színes bors
100 g
reszelt parmezán
nagyszemű só

Elkészítés

A száráról eltávolított zöld fűszereket/leveleket egy késes aprítóba dobjuk az olaj társaságában, sózzuk, borsozzuk, és krémes állagúra pürésítjük – kicsit legyen folyós, ezt további olaj hozzáadásával biztosíthatjuk.

A fokhagymakrémhez összekeverjük a vajat és a krémsajtot, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, majd sózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot, és apróra vágott snidlinggel fejezzük be. Ha túl sűrű lenne, egy kevés tejet adhatunk hozzá.

A bőrös sertésszüzet magas lángon körbepirítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a maghőmérséklete 65 fok nem lesz (aki nem szereti kicsit rózsaszínűbben, az elmehet 70-75 fokig is).

A burgonyát olajon lepirítjuk egy serpenyőben, majd megszórjuk a borssal, ráreszeljük a parmezánt, és grillfokozaton a sütőbe tesszük 200-220 fokra 3-5 percre, amíg a sajt aranybarna nem lesz. Kivétel után megszórjuk még egy kevés parmezánnal, borssal és nagyszemű sóval.

Tálaláskor szedünk a tányérba egy adagot a sajtos-borsos krumpliból, mellétesszük a szeletelt szüzet, meglocsoljuk a zöld fűszeres mártással, és mellé kínáljuk a fokhagymakrémet is.

Sertésszűz cacio e pepe burgonyával

www.streetkitchen.hu

Az elegáns egyben sült sertésszűz most kétféle mártásból és egy olaszos ihletésű köretből álló kíséretet kapott.

Hozzávalók

4 főre
30 g
vaj
600 - 800 g
bőrös sertésszűz
2 - 3 ek
olaj
A zöld fűszeres mártáshoz
100 ml
olívaolaj
1 csokor
petrezselyem
1 - 2 ág
rozmaring
1 - 2 ág
kakukkfű
néhány levél zsálya
só, bors
A fokhagymakrémhez
100 g
krémsajt
3 - 4 gerezd
fokhagyma
fehér bors
40 ml
zsíros tej
0.5 csokor
snidling
A cacio e pepe burgonyához
500 g
közepesre előfőzött pucolt, apró szemű burgonya
100 g
olívaolaj
30 g
tört színes bors
100 g
reszelt parmezán
nagyszemű só

A száráról eltávolított zöld fűszereket/leveleket egy késes aprítóba dobjuk az olaj társaságában, sózzuk, borsozzuk, és krémes állagúra pürésítjük – kicsit legyen folyós, ezt további olaj hozzáadásával biztosíthatjuk.

A fokhagymakrémhez összekeverjük a vajat és a krémsajtot, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, majd sózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot, és apróra vágott snidlinggel fejezzük be. Ha túl sűrű lenne, egy kevés tejet adhatunk hozzá.

A bőrös sertésszüzet magas lángon körbepirítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a maghőmérséklete 65 fok nem lesz (aki nem szereti kicsit rózsaszínűbben, az elmehet 70-75 fokig is).

A burgonyát olajon lepirítjuk egy serpenyőben, majd megszórjuk a borssal, ráreszeljük a parmezánt, és grillfokozaton a sütőbe tesszük 200-220 fokra 3-5 percre, amíg a sajt aranybarna nem lesz. Kivétel után megszórjuk még egy kevés parmezánnal, borssal és nagyszemű sóval.

Tálaláskor szedünk a tányérba egy adagot a sajtos-borsos krumpliból, mellétesszük a szeletelt szüzet, meglocsoljuk a zöld fűszeres mártással, és mellé kínáljuk a fokhagymakrémet is.

Sertésszűz cacio e pepe burgonyával

Ha tetszett a Sertésszűz cacio e pepe burgonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept