Hozzávalók
A húsos nyárshoz
- 1 púpozott tk római kömény
- 1 púpozott tk őrölt koriander
- 1 csapott tk őrölt szerecsendió
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk őrölt kömény
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 púpozott tk füstölt paprika
- olívaolaj
- só
- 500 g filézett, bőrös csirkecomb
A zöldségnyárshoz
- 1 db cukkini
- 1 db padlizsán
- 1 fej lila hagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- só, bors
- 2 csipet római kömény
- 2 csipet piros paprika
- olívaolaj
A tabuléhoz
- olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma zöldje
- só, bors
- 1 ½ dl bulgur
- 3 dl víz
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 1 kis csokor friss menta
- ½ db citrom leve
A tahini szószhoz
- 2 nagy marék szezámmag
- só
- olívaolaj
- víz
- 2 púpozott ek labneh/joghurt/kefir
Hozzávalók
A húsos nyárshoz
- 1 púpozott tk római kömény
- 1 púpozott tk őrölt koriander
- 1 csapott tk őrölt szerecsendió
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk őrölt kömény
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 púpozott tk füstölt paprika
- olívaolaj
- só
- 500 g filézett, bőrös csirkecomb
A zöldségnyárshoz
- 1 db cukkini
- 1 db padlizsán
- 1 fej lila hagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- só, bors
- 2 csipet római kömény
- 2 csipet piros paprika
- olívaolaj
A tabuléhoz
- olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma zöldje
- só, bors
- 1 ½ dl bulgur
- 3 dl víz
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 1 kis csokor friss menta
- ½ db citrom leve
A tahini szószhoz
- 2 nagy marék szezámmag
- só
- olívaolaj
- víz
- 2 púpozott ek labneh/joghurt/kefir
A tabuléhoz egy serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, majd a felszeletelt fokhagymát. Ha üvegesre párolódott, belekeverjük a felszeletelt újhagyma zöldjét. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a bulgurt, elkeverjük, felöntjük a vízzel, és kis lángon rotyogtatjuk, amíg meg nem puhul. A vége előtt, ha még egy kis víz van rajta, egy kevés olajat keverünk bele, elzárjuk, és lefedve hagyjuk egy kicsit, hogy teljesen elkészüljön. Felaprítjuk a petrezselymet és a mentát, hozzáadjuk a bulgurhoz, majd összeforgatjuk a citromlével is.
A csirkecombról leszedjük a bőrt, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, rárakunk egy másik sütőpapírt, arra pedig egy tepsit, és kb. 200 fokos sütőben ropogósra sütjük.
A fűszereket összekeverjük egy kis tálban. A csirkecombot nagyobb darabokra vágjuk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a sót és egy kevés olívaolajat, és az egészet átforgatjuk.
A zöldségeket egyforma nagyságú darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, megszórjuk a fűszerekkel.
A tahini szószhoz egy száraz serpenyőben zsemleszínűre pirítjuk a szezámmagot, majd egy aprítógépbe tesszük. Sózzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, hozzáadunk 50 ml vizet, és lezúzzuk. A krém felét kiszedjük, a másik felét a gépben hagyjuk, belerakjuk a labneh-t, még egy kevés vizet és olajat, és elkeverjük.
A zöldségeket és a húst külön-külön nyársra húzzuk, és egy grillserpenyőben, kevés olajon megsütjük őket. A bulgursalátát a nyársakkal és a szósszal tálaljuk.
Ha tetszett a shish kebab receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!