Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húsos nyárshoz

1 púpozott tk római kömény
1 púpozott tk őrölt koriander
1 csapott tk őrölt szerecsendió
1 tk fokhagymapor
1 tk őrölt kömény
1 mk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg
1 púpozott tk füstölt paprika
olívaolaj
500 g filézett, bőrös csirkecomb

A zöldségnyárshoz

1 db cukkini
1 db padlizsán
1 fej lila hagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
só, bors
2 csipet római kömény
2 csipet piros paprika
olívaolaj

A tabuléhoz

olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma zöldje
só, bors
1 ½ dl bulgur
3 dl víz
1 nagy csokor friss petrezselyem
1 kis csokor friss menta
½ db citrom leve

A tahini szószhoz

2 nagy marék szezámmag
olívaolaj
víz
2 púpozott ek labneh/joghurt/kefir
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Shish kebab

Ha bírjátok a török kajákat, akkor a shish kebab a ti receptetek! Egy húsos nyárs, spéci fűszerkeverék, tabulé, csirkebőr-chips. Mi kell még?
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A húsos nyárshoz

1 púpozott tk római kömény
1 púpozott tk őrölt koriander
1 csapott tk őrölt szerecsendió
1 tk fokhagymapor
1 tk őrölt kömény
1 mk őrölt fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg
1 púpozott tk füstölt paprika
olívaolaj
500 g filézett, bőrös csirkecomb

A zöldségnyárshoz

1 db cukkini
1 db padlizsán
1 fej lila hagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
só, bors
2 csipet római kömény
2 csipet piros paprika
olívaolaj

A tabuléhoz

olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma zöldje
só, bors
1 ½ dl bulgur
3 dl víz
1 nagy csokor friss petrezselyem
1 kis csokor friss menta
½ db citrom leve

A tahini szószhoz

2 nagy marék szezámmag
olívaolaj
víz
2 púpozott ek labneh/joghurt/kefir
Bevásárlólistához adom

A tabuléhoz egy serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, majd a felszeletelt fokhagymát. Ha üvegesre párolódott, belekeverjük a felszeletelt újhagyma zöldjét. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a bulgurt, elkeverjük, felöntjük a vízzel, és kis lángon rotyogtatjuk, amíg meg nem puhul. A vége előtt, ha még egy kis víz van rajta, egy kevés olajat keverünk bele, elzárjuk, és lefedve hagyjuk egy kicsit, hogy teljesen elkészüljön. Felaprítjuk a petrezselymet és a mentát, hozzáadjuk a bulgurhoz, majd összeforgatjuk a citromlével is.

A csirkecombról leszedjük a bőrt, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, rárakunk egy másik sütőpapírt, arra pedig egy tepsit, és kb. 200 fokos sütőben ropogósra sütjük. 

A fűszereket összekeverjük egy kis tálban. A csirkecombot nagyobb darabokra vágjuk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a sót és egy kevés olívaolajat, és az egészet átforgatjuk. 

A zöldségeket egyforma nagyságú darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, megszórjuk a fűszerekkel. 

Shish kebab

A tahini szószhoz egy száraz serpenyőben zsemleszínűre pirítjuk a szezámmagot, majd egy aprítógépbe tesszük. Sózzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, hozzáadunk 50 ml vizet, és lezúzzuk. A krém felét kiszedjük, a másik felét a gépben hagyjuk, belerakjuk a labneh-t, még egy kevés vizet és olajat, és elkeverjük.

A zöldségeket és a húst külön-külön nyársra húzzuk, és egy grillserpenyőben, kevés olajon megsütjük őket. A bulgursalátát a nyársakkal és a szósszal tálaljuk.

Ha tetszett a shish kebab receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások