Húsételek

Spenótoszöldcurry

Spenótos zöld curry

Hozzávalók
300 g
basmati rizs
600 ml
víz
1 db
csirkemell
só, bors
olaj
2 fej
salottahagyma
1 db
lime leve
A mártáshoz
2 nagy marék
spenót
2 gerezd
fokhagyma
1
cm-nyi friss gyömbér
só, bors
1 ek
olaj
1 nagy csokor
friss koriander
1 csokor
friss bazsalikom
2 tk
currypor
400 ml
kókusztejszín

Elkészítés

A rizst átmossuk, majd felrakjuk a vízben főni egy kevés sóval. Ha a víz ¾-ét felszívta, lefedjük, elzárjuk, és hagyjuk állni. A mártás hozzávalóit a kókusztejszín kivételével egy turmixba tesszük, és addig pürésítjük, amíg csak tudjuk. Ezután beleöntünk 50 ml-t a kókusztejszínből, és az egészet jól lepürésítjük. Ezután belekeverjük a maradék kókusztejszínt. Azért nem szabad az összes tejszínt beleönteni, mert ki fog csapódni, ezért kell előbb, amit csak lehet, pürésíteni.

A csirkemellet kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon alaposan megpirítjuk. Erre mehet az apróra vágott salottahagyma, és ha ez is üvegesre párolódott, felöntjük a mártással. 3-4 percig rotyogtatjuk, elzárjuk, majd a elkeverjük benne a lime-levet. A főtt rizzsel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ha lehetne választani, hogy melyik curry a kedvencem, biztos, hogy ez lenne az. Ezt a mártást akár halhoz és sült zöldségekhez is nyugodtan használhatjátok.

Hozzávalók

4 főre
300 g
basmati rizs
600 ml
víz
1 db
csirkemell
só, bors
olaj
2 fej
salottahagyma
1 db
lime leve
A mártáshoz
2 nagy marék
spenót
2 gerezd
fokhagyma
1
cm-nyi friss gyömbér
só, bors
1 ek
olaj
1 nagy csokor
friss koriander
1 csokor
friss bazsalikom
2 tk
currypor
400 ml
kókusztejszín

A rizst átmossuk, majd felrakjuk a vízben főni egy kevés sóval. Ha a víz ¾-ét felszívta, lefedjük, elzárjuk, és hagyjuk állni. A mártás hozzávalóit a kókusztejszín kivételével egy turmixba tesszük, és addig pürésítjük, amíg csak tudjuk. Ezután beleöntünk 50 ml-t a kókusztejszínből, és az egészet jól lepürésítjük. Ezután belekeverjük a maradék kókusztejszínt. Azért nem szabad az összes tejszínt beleönteni, mert ki fog csapódni, ezért kell előbb, amit csak lehet, pürésíteni.

A csirkemellet kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon alaposan megpirítjuk. Erre mehet az apróra vágott salottahagyma, és ha ez is üvegesre párolódott, felöntjük a mártással. 3-4 percig rotyogtatjuk, elzárjuk, majd a elkeverjük benne a lime-levet. A főtt rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a Spenótos zöld curry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept