Húsételek

Spenóttalésmozzarellávaltöltöttrántottkaraj

Spenóttal és mozzarellával töltött rántott karaj

Hozzávalók
50 ml
tejszín
100 ml
tejszín
A körethez
1 kg
krumpli
1.5 l
víz
4 db
babérlevél
1.5 ek
ecet
1 ek
porcukor
0.5 ek
bors
2 fej
lila hagyma
2 szál
szárzeller
1 kis csokor
petrezselyem
A töltött húshoz
3 gerezd
fokhagyma
50 g
vaj
2 ek
olaj
250 g
friss vagy fagyasztott szálas paraj
8 szelet
csont nélküli sertéskaraj
2 db
mozzarella
1 kis csokor
petrezselyem
só, bors
A panírozáshoz
2 db
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés

A töltött rántott karaj köretéhez a krumplikat héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, felszeleteljük. A vizet egy lábasban felforraljuk a babérlevelekkel, amiket aztán kiszedünk, és a még meleg folyadékból az ecettel, a porcukorral és a sóval salátalevet készítünk. Beletesszük a szeletekre vágott lila hagymát és szárzellert, a burgonyát, aztán megborsozzuk, és kihűtjük.

A töltelékhez az apróra vágott fokhagymát egy serpenyőben megfuttatjuk a vaj és az olaj keverékén, majd rádobjuk a spenótot. Ha fagyasztottal dolgozunk, elpároljuk a levét. Hozzáadjuk a tejszínt, és sóval, borssal ízesítjük.

A húsokat 2-3 mm vékonyra klopfoljuk, sózzuk, majd 4 szeleten elosztjuk a párolt spenótot és a felszeletelt mozzarellákat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, majd a maradék szeletekkel lefedjük őket, és hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük a szélüket. A végük lógjon ki, hogy majd könnyen el tudjuk távolítani őket.

A panírozáshoz egy tálban összekeverjük a tojásokat a tejszínnel, majd a töltött húsokat először lisztbe, majd ebbe a keverékbe, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. 160 fokos olajban megsütjük őket, a salátát pedig tálaláskor még vágott petrezselyemmel díszítjük.

Elkészítési idő: 1,5 óra

töltött rántott karaj
Spenóttal és mozzarellával töltött rántott karaj

Még több töltött husika:

Perfekt töltött csirkecomb

Gesztenyével és aszalt szilvával töltött rántott karaj

Parmezános édesburgonyával töltött csirkemell

www.streetkitchen.hu

Imádjuk a rántott finomságokat, Zé pedig mindig fokozza az élvezeteket. Szóval, ha a vacsiasztalon unalmas már a sima panírbundás hús, és a család odavan a meglepetésekért, akkor ezzel a kombinációval valószínűleg mindenki elégedett lesz.

Hozzávalók

4 főre
50 ml
tejszín
100 ml
tejszín
A körethez
1 kg
krumpli
1.5 l
víz
4 db
babérlevél
1.5 ek
ecet
1 ek
porcukor
0.5 ek
bors
2 fej
lila hagyma
2 szál
szárzeller
1 kis csokor
petrezselyem
A töltött húshoz
3 gerezd
fokhagyma
50 g
vaj
2 ek
olaj
250 g
friss vagy fagyasztott szálas paraj
8 szelet
csont nélküli sertéskaraj
2 db
mozzarella
1 kis csokor
petrezselyem
só, bors
A panírozáshoz
2 db
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A töltött rántott karaj köretéhez a krumplikat héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, felszeleteljük. A vizet egy lábasban felforraljuk a babérlevelekkel, amiket aztán kiszedünk, és a még meleg folyadékból az ecettel, a porcukorral és a sóval salátalevet készítünk. Beletesszük a szeletekre vágott lila hagymát és szárzellert, a burgonyát, aztán megborsozzuk, és kihűtjük.

A töltelékhez az apróra vágott fokhagymát egy serpenyőben megfuttatjuk a vaj és az olaj keverékén, majd rádobjuk a spenótot. Ha fagyasztottal dolgozunk, elpároljuk a levét. Hozzáadjuk a tejszínt, és sóval, borssal ízesítjük.

A húsokat 2-3 mm vékonyra klopfoljuk, sózzuk, majd 4 szeleten elosztjuk a párolt spenótot és a felszeletelt mozzarellákat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, majd a maradék szeletekkel lefedjük őket, és hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük a szélüket. A végük lógjon ki, hogy majd könnyen el tudjuk távolítani őket.

A panírozáshoz egy tálban összekeverjük a tojásokat a tejszínnel, majd a töltött húsokat először lisztbe, majd ebbe a keverékbe, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. 160 fokos olajban megsütjük őket, a salátát pedig tálaláskor még vágott petrezselyemmel díszítjük.

Elkészítési idő: 1,5 óra

töltött rántott karaj
Spenóttal és mozzarellával töltött rántott karaj

Még több töltött husika:

Perfekt töltött csirkecomb

Gesztenyével és aszalt szilvával töltött rántott karaj

Parmezános édesburgonyával töltött csirkemell

Ha tetszett a Spenóttal és mozzarellával töltött rántott karaj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept