Hozzávalók
A húshoz
- 6 db csirkefelsőcomb
- kb. 30 ml olaj
- só, bors
A karalábés-tejszínes vajmártáshoz
- 500 g karalábé
- 100 g vaj
- só
- 250 ml habtejszín
- 1 csokor friss petrezselyem
A bulgurhoz
- 250 g bulgur
- só
Sült csirkecomb karalábés vajmártással
Hozzávalók
A húshoz
- 6 db csirkefelsőcomb
- kb. 30 ml olaj
- só, bors
A karalábés-tejszínes vajmártáshoz
- 500 g karalábé
- 100 g vaj
- só
- 250 ml habtejszín
- 1 csokor friss petrezselyem
A bulgurhoz
- 250 g bulgur
- só
A sült csirkecomb karalábés vajmártással biztosan az asztal sztárja lesz, ha így készíted! A combokat megtisztítjuk, majd bőrrel lefelé, a közepesnél kicsit nagyobb hőfokon elkezdjük pirítani egy serpenyőben az olajon. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor elkezdett pirulni a bőre, megfordítjuk a combokat, ismét sózzuk, borsozzuk, és lefedve 10-12 percig párolva sütjük. Fontos, hogy lefedjük, mert így keletkezik gőz, ami megpuhítja a combokat. Mikor letelt az idő, ismét megfordítjuk a húst, és 2-3 perc alatt szép ropogósra sütjük rajta a bőrt.
A mártáshoz a karalábét megpucoljuk, majd 1 cm vastag hasábokra vágjuk. Egy közepes lángon hevített serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a karalábét, sózzuk, és 8-10 percig pároljuk. Aki nem szereti, ha roppanós a karalábé, növelje az időt 12-14 percre. Felöntjük a tejszínnel, feljebb vesszük a hőfokot, és 1-2 perc alatt besűrítjük a mártást. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemmel.
A bulgurt bő, enyhén sós, lobogó vízben 8-10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
Tányérra szedjük a bulgurt, mellé a húst, és az egészet meglocsoljuk a karalábés mártással.
Elkészítési idő: 30-40 perc
Ha tetszett a karalábés csirkecomb vajmártással receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!