Hozzávalók
A húshoz
- 1 ½ kg csirkeszárny
- 200 ml olívaolaj
- só, bors
- 2 tk füstölt paprika
- 1 tk római kömény
- frissen őrölt szerecsendió
- 1 ek fokhagymapor
A szószhoz
- 2 db tojássárgája
- 1 tk mustár
- 1 db citrom leve
- só, bors
- 200 ml olaj
- 2 ek hideg víz
- 2 ek almaecet
- 1 tk nádcukor
- 1 gerezd fokhagyma
A kukoricához
- 2 db csöves kukorica
- 10 g vaj
- 30 g reszelt parmezán
- 1 tk füstölt paprika
- só, bors
Sütőben sült csirkeszárnyak Alabama-szósszal
Hozzávalók
A húshoz
- 1 ½ kg csirkeszárny
- 200 ml olívaolaj
- só, bors
- 2 tk füstölt paprika
- 1 tk római kömény
- frissen őrölt szerecsendió
- 1 ek fokhagymapor
A szószhoz
- 2 db tojássárgája
- 1 tk mustár
- 1 db citrom leve
- só, bors
- 200 ml olaj
- 2 ek hideg víz
- 2 ek almaecet
- 1 tk nádcukor
- 1 gerezd fokhagyma
A kukoricához
- 2 db csöves kukorica
- 10 g vaj
- 30 g reszelt parmezán
- 1 tk füstölt paprika
- só, bors
A csirkeszárnyakat egy tálba rakjuk, ráöntjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük az összes többi fűszerrel, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Lefedjük alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Ezután kiszedjük, levesszük róla a fóliát, átrakjuk egy sütőrácsra, és ropogósra sütjük.
A szószhoz a tojássárgáját összekeverjük a mustárral, sóval, borssal, fél citrom levével, és folyamatos kevergetés mellett fokozatosan hozzáöntjük az olajat. Belekeverjük a vizet, majd a maradék citromlevet, ecetet, cukrot, és belenyomjuk a fokhagymát.
A kukoricát héjastól berakjuk a mikróba 8 percre, a legnagyobb fokozaton. Ha megfőtt, leszedjük a héját, megkenjük a vajjal. Egy deszkára reszeljük a parmezánt, megszórjuk a paprikával, sóval, borssal, és beleforgatjuk a kukoricát.
A csirkeszárnyakat a kukoricával és a mártással tálaljuk.
Ha tetszett a sütőben sült csirkeszárnyak receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!