A sütőtökös rizottó rozé kacsamellel elkészítéséhez:
Első lépésként az alapléhez a megtiszított zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk, és közepes lángon elkezdjük főzni.
A megtisztított és feldarabolt sütőtököt egy tepsire pakoljuk, meglocsoljuk olajjal, megsózzuk, és 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A rizottóhoz a finomra vágott salottahagymát elkezdjük lepirítani az olajon. Amikor üvegesre pirult, hozzáadjuk a rizst, és alaposan átforrósítjuk. Felöntjük fehérborral, és közepes lángon főzve hagyjuk, hogy szinte teljesen elpárologjon róla a folyadék. Ezután mindig 1-2 merőkanál alaplével öntögetjük fel a rizottót, amíg a rizsszemek al denték, vagyis belül még kicsit roppanósak nem lesznek.
Közben a megsült sütőtököt egy gyorsforralóba tesszük a vajjal, a narancslével, a mézzel, a kókuszkrémmel és a gyömbérrel, összefőzzük, majd áttesszük egy turmixba, és a kurkumával együtt leturmixoljuk.
A kacsamell bőrét beirdaljuk, és bőrével lefelé egy száraz, közepesen forró serpenyőbe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, és ha jól megpirult a bőre, a többi oldalát is körbepirítjuk. Félretesszük pihenni pár percre, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 5 percre. Sütés után ismét serpenyőbe tesszük a bőrével lefelé, mellé dobjuk a vajat, a roppantott fokhagymát és a zöldfűszereket, és közepes lángon pirítjuk pár percig, közben locsolgajuk az illatos vajjal.
A rizottóhoz adagolunk a tökpüréből annyit, hogy krémes állagot érjünk el, teszünk még hozzá egy kevés vajat és belereszeljük a parmezánt is.
Bébispenót-saláta:
A salátához kikeverjük a mézet a citrusok reszelt héjával és kifacsart levével, és ebben a keverékben megforgatjuk a spenótleveleket.
Tányérba szedjük a rizottót, rápakoljuk a vékonyan felszeletelt kacsamellet és a spenótsalátát, és az egészet megreszeljük még egy kevés parmezánnal.

- Elkészítési idő: 1 óra
- Sütési idő: 25 perc