Hirdetés
Karácsonyi menü

Szaftos csirkemell a legjobb krumplipürével és ropogós kelbimbóval

Hozzávalók

4
főre
+
2 db egész, bőrös csirkemell
1 ek só
50 g vaj
2 ek olívaolaj
2 tk római kömény
2 tk füstölt paprika
2 tk fokhagymapor

A krumplipüréhez

600 g „C” típusú krumpli
150 g vaj
100 ml habtejszín
só, bors
- 0.25 db szerecsendió

A kelbimbóhoz

500 g kelbimbó
1 ek olívaolaj
½ tk vöröshagymapor
½ tk fokhagymapor
½ tk római kömény
só, bors
40 g parmezán
50 g zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Szaftos csirkemell a legjobb krumplipürével és ropogós kelbimbóval

Sokan alábecsülik a csirkemellben rejtőző lehetőséget, mert a legtöbben kiszárítva, túlsütve kóstolták. Na, most itt a tuti recept az istenien szaftos csirkemellhez, amihez krémes krumplipürét párosítunk, és hogy tovább fokozzuk a dolgot, egy ropogós, parmezános kelbimbót is mellédobunk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 db egész, bőrös csirkemell
1 ek só
50 g vaj
2 ek olívaolaj
2 tk római kömény
2 tk füstölt paprika
2 tk fokhagymapor

A krumplipüréhez

600 g „C” típusú krumpli
150 g vaj
100 ml habtejszín
só, bors
- 0.25 db szerecsendió

A kelbimbóhoz

500 g kelbimbó
1 ek olívaolaj
½ tk vöröshagymapor
½ tk fokhagymapor
½ tk római kömény
só, bors
40 g parmezán
50 g zsemlemorzsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, légkeverésen. A csirkemellet leszedjük a csontról, amit később alapléhez vagy húsleveshez is felhasználhatunk. Egy nagy tálnyi langyos vízben feloldunk 1 ek sót, és 15 percre beletesszük a húst. 

Ez idő alatt meghámozzuk a krumplit, kis kockákra vágjuk, és sós vízben forrástól számítva 10-12 percig főzzük. Ha letelt a csirke ideje, hideg vízzel lemossuk és szárazra töröljük, majd megfűszerezzük mindkét oldalát. Egy sütőben is használható serpenyőben a vaj ¼-ét 2 ek olívaolajjal felhevítjük, és a csirke bőrös felét 2-3 perc alatt hirtelen elősütjük, majd megfordítjuk és a sütőbe tesszük a húst. Kb. 25-30 percig sütjük, amíg a legvastagabb részénél a maghőmérő minimum 75 fokot mutat. 

Amíg a csirke sül, pürésítjük a krumplit. Egy kis edényben összemelegíjük a vajat és a tejszínt, és a krumplihoz adjuk. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. 

A megtisztított, félbevágott kelbimbókat összeforgatjuk 1 ek olajjal, és hozzáadjuk a fűszereket, a reszelt parmezánt és morzsát. Egy tepsire sütőpapírt teszünk, vékony rétegben kiolajozzuk, és amíg a csirke pihen, addig berakjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe. 12-15 perc alatt készül el a kelbimbó, az idő vége felé érdemes csekkolni, hogy a kisebb darabok ne égjenek meg. 

Az időközben megsült és pihentetett húst száliránnyal ellentétesen felvágjuk, egy adag krumplipürére tesszük, és pár szem ropogós kelbimbót is kínálunk mellé.

Ha tetszett a szaftos csirkemell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások