Hozzávalók
- 4 szelet tarja
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek szezámolaj
- 2 - 3 ek olaj
- 2 ek méz
A körethez
- 2 db pak choi
- 250 g zöldbab
- 1 - 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 - 6 ek olaj
- 2 tk csípőspaprika-krém
- 1 ek szezámolaj
- só, bors
- 1 ek szezámmag
Hozzávalók
- 4 szelet tarja
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek szezámolaj
- 2 - 3 ek olaj
- 2 ek méz
A körethez
- 2 db pak choi
- 250 g zöldbab
- 1 - 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 - 6 ek olaj
- 2 tk csípőspaprika-krém
- 1 ek szezámolaj
- só, bors
- 1 ek szezámmag
A tarját bepácoljuk a zúzott fokhagymával, a szójaszósszal, a szezámolajjal, és alaposan összedolgozzuk. Egy serpenyőben, mindkét oldalát kérgesítjük az olajon, aztán félrehúzzuk, megcsorgatjuk a mézzel, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin, 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre.
A pak choit hosszában negyedeljük, a zöldbabot forrásban lévő vízbe tesszük 3 percre, aztán kivesszük. A hagymát félfőre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, és az olajon elkezdjük nagy hőmérsékleten pirítani. Rádobjuk a pak choit és a zöldbabot, ezzel is pirítjuk pár percig, majd jöhet a csípőspaprika-krém és a szezámolaj. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a sütőbe tesszük 5-10 percre a tarja mellé. Amikor kivettünk mindent, a zöldségeket megszórjuk a szezámmaggal.
Ha tetszett a szójás-mézes tarja receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!