Hirdetés
Instant

Szüreti részeges csirke

Hozzávalók

4
főre
+
800 g csirkecombfilé
só, bors
30 ml olaj
3 fej hagyma (kisebb)
400 ml fehérbor (újbor)
200 ml szárnyasalaplé
szerecsendió
2 ág kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
200 g szőlő
1 csipet cukor
1 ek keményítő
20 ml víz
100 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Szüreti részeges csirke

Ezt az ételt általában farsangkor fogyasztják, pedig a frissen szedett szőlő édessége sokat ad az újbor fanyarságához. Ráadásul az egészhez csak egy serpenyő kell.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
800 g csirkecombfilé
só, bors
30 ml olaj
3 fej hagyma (kisebb)
400 ml fehérbor (újbor)
200 ml szárnyasalaplé
szerecsendió
2 ág kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
200 g szőlő
1 csipet cukor
1 ek keményítő
20 ml víz
100 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy felforrósított serpenyőben az olajon mindkét oldalukat és a negyedelt hagymákat is megpirítjuk. Ezután felöntjük a fehérborral, az alaplével, és az egészet a felére forraljuk. Ráreszelünk egy kis szerecsendiót, beledobjuk a kakukkfüvet, a fokhagymát és beletesszük a szőlőt, majd az egészet 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre. Mikor a szőlő kicsit megtöppedt, kiveszünk mindent egy tányérra. 

A visszamaradt levét újra felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a keményítőt kikeverjük a vízzel, a szafthoz öntjük, majd felkockázzuk a vajat, és kockánként elkeverve a szószhoz adjuk. Ezt montírozásnak hívják, ha villogni akartok a rokonok előtt.

Szüreti részeges csirke

Ha tetszett a szüreti részeges csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások