Hirdetés
Karácsonyi menü

Tarhonya, hirtelen sült karaj, paprikás mártás

Hozzávalók

4
személyre
+
200 g 8 tojásos tarhonya
1 db kisebb padlizsán
1 db cukkini
250 g gomba
3 db kápia paprika
1 nagy csokor petrezselyem
olívaolaj
1 fej kisebb vöröshagyma
4 szem koktélparadicsom
100 ml víz
1 tk őrölt római kömény
2 tk pirospaprika
8 szelet sertéskaraj
6 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
100 ml száraz fehérbor
bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tarhonya, hirtelen sült karaj, paprikás mártás

Egy ebéd, ami zöldséges tarhonyából, fokhagymás sült karajból és egy lecsós ízvilágú paprikás mártásból áll: gondolhatnánk, hogy egy klasszikus magyar fogásról van szó, de a látszat néha csal. Kicsit magyaros is, kicsit multikulti is, az viszont biztos, hogy isteni finom, így nincs más hátra, mint hogy kipróbáljátok ezt a klassz receptet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
200 g 8 tojásos tarhonya
1 db kisebb padlizsán
1 db cukkini
250 g gomba
3 db kápia paprika
1 nagy csokor petrezselyem
olívaolaj
1 fej kisebb vöröshagyma
4 szem koktélparadicsom
100 ml víz
1 tk őrölt római kömény
2 tk pirospaprika
8 szelet sertéskaraj
6 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
100 ml száraz fehérbor
bors
Bevásárlólistához adom

tarhonya.jpg

A padlizsánt, cukkinit, a gombát és a kápia paprikát megmossuk, megtisztítjuk és egyforma, kb. 2×2 cm-es darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 kanál olívaolajat, rádobjuk a padlizsánkockákat és kevergetve puhára pirítjuk. Kiszedjük, félretesszük, újabb kanál olajat öntünk a serpenyőbe és lepirítjuk a cukkinit, kiszedjük és a padlizsánhoz adjuk. A gombákat ugyanígy, kevés olajjal lepirítjuk és a cukkinihez és a padlizsánhoz adjuk. A kápia paprikát 2 kanál olajon lepirítjuk, amikor elkezd puhulni, a felét a padlizsános zöldségkeverékhez adjuk.

A másik felét a serpenyőben hagyjuk, a lángot alacsonyra vesszük és a serpenyőbe tesszük a finomra vágott hagymát és a feldarabolt paradicsomot. Kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk a zödségeket. Végül hozzáadjuk a római köményt és a pirospaprikát, összekeverjük és lehúzzuk a tűzről. Botmixer segítségével simára pürésítjük, ha kell, kevés vízzel higítjuk, hogy selymes mártás kapjunk. Félretesszük.

A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk borsozzuk. Egy serpenyőben 2 kanál olajat felhevítünk és a húst megpriírtjuk rajta. Amikor szép pirosra sült, megfordítjuk és a másik oldalát is lepirítjuk. Rádobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, összeforgatjuk, majd felöntjük fehérborral. Addig forraljuk, amíg a fokhagyma megpuhul és a bor besűrűsödik.

A tarhonyát lobogó sós vízben pergősre (nem puhára) főzzük. Leszűrjük, összeforgatjuk a pirított zöldségekkel és hozzákeverjük a finomra vágott petrezselymet és 2 evőkanál olívaolajat. Ha kell, kissé sózzuk. Tálaláskor a tányérra szedünk a zöldséges tarhonyából, ráhelyezünk 1-2 szelet húst, egy kevés pirult fokhagymát és meglocsoljuk a paprikás mártással.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások