Hozzávalók
- 800 g csirkefelsőcomb-filé
- 5 - 6 ek olaj
- só, bors
- 4 fej hagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 200 ml fehérbor
- 500 ml tejszín
- 500 ml csirkealaplé
- 2 ek magos mustár
- 100 g sárgarépa
- 100 g karalábé
- 50 g fehérrépa
- 200 g burgonya
- 100 g zöldborsó
- 200 g barna csiperke
- 1 csokor tárkony
- ½ db citrom
- 500 g szarvacska tészta
Hozzávalók
- 800 g csirkefelsőcomb-filé
- 5 - 6 ek olaj
- só, bors
- 4 fej hagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 200 ml fehérbor
- 500 ml tejszín
- 500 ml csirkealaplé
- 2 ek magos mustár
- 100 g sárgarépa
- 100 g karalábé
- 50 g fehérrépa
- 200 g burgonya
- 100 g zöldborsó
- 200 g barna csiperke
- 1 csokor tárkony
- ½ db citrom
- 500 g szarvacska tészta
A csirkecombot felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd füstölgő serpenyőben aranybarnára pirítjuk az olajon, és kiszedjük. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát lepirítjuk az olajon, majd felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, az alaplevet és a mustárt, visszatesszük a csirkét, és felforraljuk. Most jön a kb. 1 x 1 cm-es darabokra vágott sárgarépa, karalábé és fehérrépa, majd amikor háromnegyedig megfőtt, jöhet a burgonya, a zöldborsó és a gomba. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Addig forraljuk közepes lángon, amíg a mártásunk be nem sűrűsödött, majd megszórjuk az aprított tárkonnyal és ízlés szerint citromlevet facsarunk rá. A tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, és ezzel fogyasztjuk a ragut.
Ha tetszett a tárkonyos csirkecombragu szarvacskával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!