Tejszínes-mustáros csirkecombok

Hozzávalók

2
főre
+
4 db csirkecomb
só, bors
50 ml olaj
1 fej hagyma (kisebb)
½ szál zellerszár
1 szál répa (kisebb)
1 szál petrezselyemgyökér (kisebb)
1 ek angol mustár
½ db szerecsendió
200 ml tejszín
1 csapott ek liszt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tejszínes-mustáros csirkecombok

Ez pont az a nagyon klassz kaja, ami rettentően gyorsan előkészíthető, a család minden tagja imádni fogja, és ha eleget csináltok belőle, másnapra is letudhatjátok vele az ebédkészítést, legfeljebb a köretet variáljátok hozzá!
Kipróbáltam, jóóó lett!
53
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
4 db csirkecomb
só, bors
50 ml olaj
1 fej hagyma (kisebb)
½ szál zellerszár
1 szál répa (kisebb)
1 szál petrezselyemgyökér (kisebb)
1 ek angol mustár
½ db szerecsendió
200 ml tejszín
1 csapott ek liszt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A csirkecombok alsó-felső részét elválasztjuk, alaposan sózzuk és borsozzuk, majd forró olajban forgatva pirosra sütjük. A hagymát és a zellerszárat finomra vágjuk, a répát és a petrezselyemgyökeret lereszeljük, és a megpirított combok helyére tesszük az olajba. Lepirítjuk, majd mehet rá a mustár és a reszelt szerecsendió. Felöntjük annyi vízzel, hogy a combokat meg tudjuk benne párolni. Jól felforraljuk, beletesszük a combokat, és megpároljuk.

Ha majdnem omlós a hús, kiszedjük, majd az alapot az edényben botmixerrel pépesítjük. Hozzáöntjük a tejszínt, és kb. egy csapott evőkanál liszttel és 100 ml vízzel készített habarással besűrítjük, majd kiforraljuk. A combokat visszatesszük, és lassú fokozaton összeforraljuk. Ideális köret hozzá a párolt rizs vagy a főtt tészta.

Tejszínes-mustáros csirkecombok

Ha tetszett a tejszínes-mustáros csirkecombok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások