Hozzávalók
- 4 db csirkecomb
- só, bors
- 50 ml olaj
- 1 fej hagyma (kisebb)
- ½ szál zellerszár
- 1 szál répa (kisebb)
- 1 szál petrezselyemgyökér (kisebb)
- 1 ek angol mustár
- ½ db szerecsendió
- 200 ml tejszín
- 1 csapott ek liszt
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb
- só, bors
- 50 ml olaj
- 1 fej hagyma (kisebb)
- ½ szál zellerszár
- 1 szál répa (kisebb)
- 1 szál petrezselyemgyökér (kisebb)
- 1 ek angol mustár
- ½ db szerecsendió
- 200 ml tejszín
- 1 csapott ek liszt
A csirkecombok alsó-felső részét elválasztjuk, alaposan sózzuk és borsozzuk, majd forró olajban forgatva pirosra sütjük. A hagymát és a zellerszárat finomra vágjuk, a répát és a petrezselyemgyökeret lereszeljük, és a megpirított combok helyére tesszük az olajba. Lepirítjuk, majd mehet rá a mustár és a reszelt szerecsendió. Felöntjük annyi vízzel, hogy a combokat meg tudjuk benne párolni. Jól felforraljuk, beletesszük a combokat, és megpároljuk.
Ha majdnem omlós a hús, kiszedjük, majd az alapot az edényben botmixerrel pépesítjük. Hozzáöntjük a tejszínt, és kb. egy csapott evőkanál liszttel és 100 ml vízzel készített habarással besűrítjük, majd kiforraljuk. A combokat visszatesszük, és lassú fokozaton összeforraljuk. Ideális köret hozzá a párolt rizs vagy a főtt tészta.
Ha tetszett a tejszínes-mustáros csirkecombok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!