Hirdetés

Tempurabundás csirkecsíkok extra mártogatóssal

Hozzávalók

2 - 4
főre
+

A csirkéhez

100 g liszt
100 g keményítő
só, bors
1 mk sütőpor
1 mk Cayenne-bors
1 mk fokhagymapor
1 db tojás
250 ml jéghideg víz
500 g csirkemellfilé
bő olaj a sütéshez

A mártogatóshoz

1 db narancs leve
1 gerezd fokhagyma
1 mk porcukor
2 ek passata
só, bors
2 tk reszelt gyömbér
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tempurabundás csirkecsíkok extra mártogatóssal

Egy szuper snackről van szó, ami egy kis salátával tálalva nagyon klassz nyári vacsora lehet, és a mártogatóst akár salátaöntetként is felhasználhatod.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+

A csirkéhez

100 g liszt
100 g keményítő
só, bors
1 mk sütőpor
1 mk Cayenne-bors
1 mk fokhagymapor
1 db tojás
250 ml jéghideg víz
500 g csirkemellfilé
bő olaj a sütéshez

A mártogatóshoz

1 db narancs leve
1 gerezd fokhagyma
1 mk porcukor
2 ek passata
só, bors
2 tk reszelt gyömbér
Bevásárlólistához adom

A csirke bundájához az összes száraz hozzávalót összekeverjük, majd beleütjük a tojást, és habverővel folyamatosan kevergetve felöntjük a vízzel. A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk,  sózzuk, borsozzuk. Az olajat 160 fokosra hevítjük, és a tésztába mártjuk, majd egyből az olajba tesszük sülni a csirkecsíkokat. Addig sütjük, amíg szép aranybarnák lesznek, majd papírtörlőre szedjük a húsokat, hogy leitassa az olajat. 

Tempurás csirkecsíkok izgalmas mártogatóssal

A mártogatóshoz az összes alapanyagot összekeverjük, és tálalhatjuk is.

Ha tetszett a tempurabundás csirkecsíkok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások