Hozzávalók
A csirkéhez
- 100 g liszt
- 100 g keményítő
- só, bors
- 1 mk sütőpor
- 1 mk Cayenne-bors
- 1 mk fokhagymapor
- 1 db tojás
- 250 ml jéghideg víz
- 500 g csirkemellfilé
- bő olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 1 db narancs leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk porcukor
- 2 ek passata
- só, bors
- 2 tk reszelt gyömbér
Hozzávalók
A csirkéhez
- 100 g liszt
- 100 g keményítő
- só, bors
- 1 mk sütőpor
- 1 mk Cayenne-bors
- 1 mk fokhagymapor
- 1 db tojás
- 250 ml jéghideg víz
- 500 g csirkemellfilé
- bő olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
- 1 db narancs leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk porcukor
- 2 ek passata
- só, bors
- 2 tk reszelt gyömbér
A csirke bundájához az összes száraz hozzávalót összekeverjük, majd beleütjük a tojást, és habverővel folyamatosan kevergetve felöntjük a vízzel. A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az olajat 160 fokosra hevítjük, és a tésztába mártjuk, majd egyből az olajba tesszük sülni a csirkecsíkokat. Addig sütjük, amíg szép aranybarnák lesznek, majd papírtörlőre szedjük a húsokat, hogy leitassa az olajat.
A mártogatóshoz az összes alapanyagot összekeverjük, és tálalhatjuk is.
Ha tetszett a tempurabundás csirkecsíkok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!