Hozzávalók
A rántott nyúlhoz
- 4 db nyúlcomb
- 475 ml író
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 tk szárított tárkony
- 200 g liszt
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk só
- ½ tk bors
- olaj a sütéshez
A Waldorf salátához
- 3 db nagy zöldalma
- 2 szál zellerszár
- 1 szál sárgarépa
- ½ db citrom
- só, bors
- 50 g dió
- 100 g majonéz
A sült édesköményhez
- 1 fej édeskömény
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
- ½ db citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek panko morzsa
Hozzávalók
A rántott nyúlhoz
- 4 db nyúlcomb
- 475 ml író
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 tk szárított tárkony
- 200 g liszt
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk só
- ½ tk bors
- olaj a sütéshez
A Waldorf salátához
- 3 db nagy zöldalma
- 2 szál zellerszár
- 1 szál sárgarépa
- ½ db citrom
- só, bors
- 50 g dió
- 100 g majonéz
A sült édesköményhez
- 1 fej édeskömény
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
- ½ db citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek panko morzsa
Előkészítjük a nyúlhoz a pácot: az íróba kakukkfüvet és tárkonyt szórunk. Ha a combok túl vastagok lennének a csont mellett be is vághatjuk a húst, így könnyebben át fognak sülni. Beledobjuk a nyulakat és irány a hűtő 4 órára.
Közben az édesköményt megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és forrásban lévő sós vízben 5 perc alatt előfőzzük. Egy sütőlapra tesszük, kevés olívaolajat löttyintünk rá, sózzuk és borsozzuk és irány a 200 fokra előmelegített sütő, 30 perc. Közben elkészítjük a salátát.
Vékony csíkokra vágjuk a répát, felszeleteljük a zellerszárat, felkockázzuk az almát, és rászórjuk a durvára vágott diót. Ráfacsarjuk fél citrom levét és elkeverjük a majonézzel. Már csak sózni és borsozni kell és kész is a Waldorf-saláta. Hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
Az édesköményhez készítünk egy fokhagymás morzsát. Kevés olajon a panko morzsát aranybarnára pirítjuk, majd mehet rá az apróra vágott fokhagyma is, néhány másodperc keverés után kész, majd amint letelt az édeskömény sütési ideje, megkoronázzuk a ropogós morzsával, meglocsoljuk még kevés olívaolajjal, facsarunk rá egy kevés citromlevet és újabb 5 percig sütjük.
A nyulat kivesszük a hűtőből és egy nagyobb lyukú szűrőn hagyjuk lecsepegni róla a pác felesleges részét. Közben egy nagyobb tálba lisztet öntünk, sózzuk, borsozzuk és megkínáljuk a pirospaprikával is, majd a lecsepegtetett nyulakat alaposan megforgatjuk a fűszeres lisztben. Egy vastag falú edénybe annyi olajat öntünk, hogy legalább 3-4 centi mély legyen és fokozatosan figyelve a hőfokot, 160 fokosra melegítjük. A combokat kettesével a forró olajba dobjuk, oldalanként kb. 8-10 perc alatt készre sütjük. Tálalás: A salátára ültetjük a nyulat – így nem riad majd meg az idegen környezettől – mehet mellé a sült édesköményből is és már ehetjük is!