Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

A rántott nyúlhoz

4 db nyúlcomb
475 ml író
1 tk szárított kakukkfű
1 tk szárított tárkony
200 g liszt
2 tk pirospaprika
1 tk só
fél tk bors
olaj a sütéshez

A Waldorf salátához

3 db nagy zöldalma
2 szál zellerszár
1 szál sárgarépa
fél citrom
só, bors
50 g dió
100 g majonéz

A sült édesköményhez

1 fej édeskömény
1 ek olívaolaj
só, bors
fél citrom
1 gerezd fokhagyma
2 ek panko morzsa
Hirdetés

Turbózd fel a karácsonyt! Rántott nyúl Waldorf-salátával és édesköménnyel

Tapsifüles barátunk, ahogy még nem igazán ismered: rántva izgalmasabb mint a csirke és ezzel a salátával egészen egyszerűen mennyei. Ne aggódj: a nyúl kedvence is a saláta, úgyhogy nem fog elszaladni előled! Az édeskömény pedig igazán pazar eleme az egésznek, egyszerre lágy és roppanós, koronája lesz a tányérnak.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

A rántott nyúlhoz

4 db nyúlcomb
475 ml író
1 tk szárított kakukkfű
1 tk szárított tárkony
200 g liszt
2 tk pirospaprika
1 tk só
fél tk bors
olaj a sütéshez

A Waldorf salátához

3 db nagy zöldalma
2 szál zellerszár
1 szál sárgarépa
fél citrom
só, bors
50 g dió
100 g majonéz

A sült édesköményhez

1 fej édeskömény
1 ek olívaolaj
só, bors
fél citrom
1 gerezd fokhagyma
2 ek panko morzsa

Előkészítjük a nyúlhoz a pácot: az íróba kakukkfüvet és tárkonyt szórunk. Ha a combok túl vastagok lennének a csont mellett be is vághatjuk a húst, így könnyebben át fognak sülni. Beledobjuk a nyulakat és irány a hűtő 4 órára.

Közben az édesköményt megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és forrásban lévő sós vízben 5 perc alatt előfőzzük. Egy sütőlapra tesszük, kevés olívaolajat löttyintünk rá, sózzuk és borsozzuk és irány a 200 fokra előmelegített sütő, 30 perc. Közben elkészítjük a salátát.

Vékony csíkokra vágjuk a répát, felszeleteljük a zellerszárat, felkockázzuk az almát, és rászórjuk a durvára vágott diót. Ráfacsarjuk fél citrom levét és elkeverjük a majonézzel. Már csak sózni és borsozni kell és kész is a Waldorf-saláta. Hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.

Az édesköményhez készítünk egy fokhagymás morzsát. Kevés olajon a panko morzsát aranybarnára pirítjuk, majd mehet rá az apróra vágott fokhagyma is, néhány másodperc keverés után kész, majd amint letelt az édeskömény sütési ideje, megkoronázzuk a ropogós morzsával, meglocsoljuk még kevés olívaolajjal, facsarunk rá egy kevés citromlevet és újabb 5 percig sütjük.

A nyulat kivesszük a hűtőből és egy nagyobb lyukú szűrőn hagyjuk lecsepegni róla a pác felesleges részét. Közben egy nagyobb tálba lisztet öntünk, sózzuk, borsozzuk és megkínáljuk a pirospaprikával is, majd a lecsepegtetett nyulakat alaposan megforgatjuk a fűszeres lisztben. Egy vastag falú edénybe annyi olajat öntünk, hogy legalább 3-4 centi mély legyen és fokozatosan figyelve a hőfokot, 160 fokosra melegítjük. A combokat kettesével a forró olajba dobjuk, oldalanként kb.  8-10 perc alatt készre sütjük. Tálalás: A salátára ültetjük a nyulat – így nem riad majd meg az idegen környezettől – mehet mellé a sült édesköményből is és már ehetjük is!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások