Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
1.8 - 2 kg csont nélküli sertéslapocka
6 gerezd fokhagyma
10 db egész fekete bors
6 db egész szegfűszeg
3 - 5 szál friss kakukkfű
3 db babérlevél
2 tk só
355 ml vörösborecet (5%-os)
200 ml vörösbor
2 ek olívaolaj
1 ek vaj
200 g finomszemcsés kukoricadara
1 l víz vagy zöldség alaplé
30 g vaj
1 tk só
bors
szerecsendió
3 ek olívaolaj
1 ek vaj
600 g friss bébi mángold (ha nagyobb levelű, akkor 400 g)
½ gerezd fokhagyma
citrom
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vina dosh polentával és mángolddal

Nem csak a hangzása különleges ennek az ételnek, hanem az ízei is. Savanyított húst készíthettek, krémes, vajas polentával és friss mángolddal. Nagyon extra és szokatlan íz, de ne ijedjetek meg tőle, inkább lássatok is neki és lepjétek meg vele a családot! ;-)
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1.8 - 2 kg csont nélküli sertéslapocka
6 gerezd fokhagyma
10 db egész fekete bors
6 db egész szegfűszeg
3 - 5 szál friss kakukkfű
3 db babérlevél
2 tk só
355 ml vörösborecet (5%-os)
200 ml vörösbor
2 ek olívaolaj
1 ek vaj
200 g finomszemcsés kukoricadara
1 l víz vagy zöldség alaplé
30 g vaj
1 tk só
bors
szerecsendió
3 ek olívaolaj
1 ek vaj
600 g friss bébi mángold (ha nagyobb levelű, akkor 400 g)
½ gerezd fokhagyma
citrom
só, bors
Bevásárlólistához adom

A megtisztított húst nagyobb kockákra vágjuk, a megpucolt, gerezdekre szedett fokhagymát megroppantjuk, majd a fűszerekkel együtt a húsra szórjuk. Felöntjük a vörösborecettel és a vörösborral, átkeverjük és letakarjuk. Legalább 24 órát pácoljuk, de ha időnk engedi, akkor 2-4 napot is hagyhatjuk a marinádban, úgy, hogy naponta 1-2 alkalommal átkeverjük.

Főzés előtt a léből egy merőkanálnyit egy gyorsforralóba szedünk. A húst fedő nélkül felforraljuk, majd egy forrás után közepes lángon, lefedve, 50-60 percig főzzük, ezalatt a kis edényben lévő levet redukáljuk. Egy fényes, sűrű és nagyon gazdag ízű jus-t fogunk kapni.

A hús főzési idejének a felénél egy magas falú serpenyőben gyöngyözésig melegítjük az alaplevet (vagy vizet), majd folyamatos kevergetés közben, lassan hozzáadjuk a kukoricadarát és egy csipet sót. Alacsony lángon, időnként megkeverve 20-25 percig főzzük, ha gyorsan felszívja a folyadékot, kis adagokban pótoljuk. Mikor már elfőtt a keményítő íze, sóval borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd belekeverjük a vajat is.

Vina dosh

Egy másik serpenyőben vajat és olajat hevítünk és a húst két részletben, 3-4 perc alatt minden oldalán megpirítjuk. A mángoldnak szintén olívaolajat és vajat olvasztunk össze, és néhány másodperc alatt megfonnyasztjuk, bedobunk pár szelet fokhagymát, sóval, borssal és pár csepp citromlével ízesítjük. Tálalásnál a krémes polentára pakolunk a húsból és a mángoldból és meglocsoljuk a jus-vel.

Ha tetszett a vina dosh receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások