Hirdetés

Füstölt sonka „tonnato"

Hozzávalók

2
főre
+
10 - 15 szelet füstölt sonka
1 - 2 tk kapribogyó
4 - 8 szelet szardella
1 csipet chilipehely
pár ek olívaolaj
8 - 10 levél petrezselyem

A tonhalmajonézhez

1 db tojássárgája
100 ml olaj
50 ml olívaolaj
só, bors
1 tk magos mustár
1 ek aprított petrezselyem
2 ek víz
½ db citrom leve
1 konzerv tonhal (kicsi)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Füstölt sonka „tonnato"

Az olaszoknál van egy maiale tonnato nevű étel, amiben tonhal van párosítva sertéssel. Na, ez a húsvéti magyaros, füstölt sonkás verzió maradék húsvéti sonkából.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
10 - 15 szelet füstölt sonka
1 - 2 tk kapribogyó
4 - 8 szelet szardella
1 csipet chilipehely
pár ek olívaolaj
8 - 10 levél petrezselyem

A tonhalmajonézhez

1 db tojássárgája
100 ml olaj
50 ml olívaolaj
só, bors
1 tk magos mustár
1 ek aprított petrezselyem
2 ek víz
½ db citrom leve
1 konzerv tonhal (kicsi)
Bevásárlólistához adom

A majonézhez a tojássárgáját kikeverjük a kétfajta olajjal úgy, hogy nagyon lassan hozzácsorgatjuk, és folyamatosan keverjük habverővel. Ha ez kész, hozzákeverjük a többi alapanyagot.

A szeletelt sonkákra teszünk a majonézből, megszórjuk aprított kapribogyóval, szardellával, chilipehellyel, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, teszünk rá pár darab petrezselyemlevelet, és fogyasztjuk.

Ha tetszett a füstölt sonka „tonnato” receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások