Hozzávalók
A tésztához
- 2 csomag leveles tészta
A mandulakrémhez
- 100 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 100 g cukor
- 2 db tojás
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 1 db citrom héja
- 120 g darált mandula
- 1 tk vaníliakivonat
A lekenéshez
- 1 db tojás
A tetejére
- 100 g étcsoki
- 1 nagy marék szeletelt mandula
Mandulakrémes croissant
Hozzávalók
A tésztához
- 2 csomag leveles tészta
A mandulakrémhez
- 100 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 100 g cukor
- 2 db tojás
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 1 db citrom héja
- 120 g darált mandula
- 1 tk vaníliakivonat
A lekenéshez
- 1 db tojás
A tetejére
- 100 g étcsoki
- 1 nagy marék szeletelt mandula
A tésztákat felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot is, és habzsákba töltjük.
A tésztákat kitekerjük, és 6-6 db háromszöget vágunk belőlük. Mindegyiknek a szélesebb végére, egy sávban nyomunk a krémből, majd feltekerjük, ügyelve, hogy a végeiket finoman csípjük össze, nehogy kifolyjon a töltelék a croissant-okból sütés közben. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, lekenjük lazán felvert tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben 25-28 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mikor kihűltek, vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit, egy serpenyőben pedig lepirítjuk a mandulát. A croissant-ok egyik felét belemártjuk a csokiba, és megszórjuk őket a pirult mandulalapocskákkal.
Ha tetszett a mandulakrémes croissant receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!