Hirdetés

Hozzávalók

12
db croissant-hoz
+

A tésztához

2 csomag leveles tészta

A mandulakrémhez

100 g szoba-hőmérsékletű vaj
100 g cukor
2 db tojás
1 rúd vanília kikapart magjai
1 db citrom héja
120 g darált mandula
1 tk vaníliakivonat

A lekenéshez

1 db tojás

A tetejére

100 g étcsoki
1 nagy marék szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mandulakrémes croissant

Szerintem szinte mindenki nevében beszélhetek, amikor azt mondom, nagyon kedvelem a megúszós, de mégis villantós reggeliket/péksütiket. Ez pont egy ilyen süti, amit, habár házi leveles tésztából is elkészíthettek, mégis a boltit ajánlom, mert így pikk-pakk meglesztek vele.
Kipróbáltam, jóóó lett!
39
Hirdetés

Hozzávalók

12
db croissant-hoz
+

A tésztához

2 csomag leveles tészta

A mandulakrémhez

100 g szoba-hőmérsékletű vaj
100 g cukor
2 db tojás
1 rúd vanília kikapart magjai
1 db citrom héja
120 g darált mandula
1 tk vaníliakivonat

A lekenéshez

1 db tojás

A tetejére

100 g étcsoki
1 nagy marék szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom

A tésztákat felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot is, és habzsákba töltjük. 

A tésztákat kitekerjük, és 6-6 db háromszöget vágunk belőlük. Mindegyiknek a szélesebb végére, egy sávban nyomunk a krémből, majd feltekerjük, ügyelve, hogy a végeiket finoman csípjük össze, nehogy kifolyjon a töltelék a croissant-okból sütés közben. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, lekenjük lazán felvert tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben 25-28 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Mandulakrémes croissant

Mikor kihűltek, vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit, egy serpenyőben pedig lepirítjuk a mandulát. A croissant-ok egyik felét belemártjuk a csokiba, és megszórjuk őket a pirult mandulalapocskákkal.

Ha tetszett a mandulakrémes croissant receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások