A sajtszószhoz először a paprikát nagyon apróra vágjuk, és lereszeljük a cheddar sajtot. A tejet közepes lángon felmelegítjük egy gyorsforralóban, beletesszük 2-3 részletben a sajtokat, majd mehet bele só, bors, a fokhagymapor, a ketchup, a fűszerpaprika és a jalapeno paprika. Összeforraljuk, a vízzel elkevert keményítővel besűrítjük, és meg is vagyunk.
Ha szeretnétek egy jó kis sajtszószt, amit nem csak a nachoshoz használhattok fel, akkor itt az ideje ezt is megcsinálni.
Hozzávalók
6 főre
400 ml
tej
150 g
vörös cheddar sajt
100 g
cheddar lapkasajt
só, bors
1 tk
fokhagymapor
4 ek
ketchup
1 tk
fűszerpaprika
1 ek
ecetes jalapeño paprika
1 tk
keményítő + 1 ek víz
A sajtszószhoz először a paprikát nagyon apróra vágjuk, és lereszeljük a cheddar sajtot. A tejet közepes lángon felmelegítjük egy gyorsforralóban, beletesszük 2-3 részletben a sajtokat, majd mehet bele só, bors, a fokhagymapor, a ketchup, a fűszerpaprika és a jalapeno paprika. Összeforraljuk, a vízzel elkevert keményítővel besűrítjük, és meg is vagyunk.
Ha tetszett a 15 perces házi sajtszósz nachoshoz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!