Hozzávalók
- 1 kg fagyasztott nudli
- 125 g paprikás kolbász
- 4 - 5 ek zsemlemorzsa
A sajtszószhoz
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 700 ml tej
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 300 g trappista sajt
Hozzávalók
- 1 kg fagyasztott nudli
- 125 g paprikás kolbász
- 4 - 5 ek zsemlemorzsa
A sajtszószhoz
- 50 g vaj
- 50 g liszt
- 700 ml tej
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 300 g trappista sajt
A nudlit bő, sós vízben a leírás szerint megfőzzük, leszűrjük. A sajtszószhoz felolvasztjuk a vajat, kicsit megfuttatjuk benne a lisztet, felöntjük a tejjel, majd fűszerezzük és csomómentesre főzzük. A legvégén belereszeljük a sajtot, és alaposan elkeverjük.
A kolbászt apróra vágjuk, zsírjára pirítjuk egy serpenyőben, majd kiszedjük. A sajtszószba belekeverjük a nudlit, majd az egészet beleöntjük egy tepsibe, megszórjuk a kolbásszal és a zsemlemorzsával, végül 200 fokos sütőben addig pirítjuk, amíg egy kis színt nem kap a teteje.
Ha tetszett a sajtszószos-kolbászos tepsis nudli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!