Hozzávalók
A karfiolhoz
- 300 - 400 g karfiol
- 6 - 8 tk olívaolaj
- só, bors
A sajtszószhoz
- 20 g vaj
- 20 g liszt
- 200 ml tej
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 100 g vörös cheddar
A tetejére
- 100 g vörös cheddar
Hozzávalók
A karfiolhoz
- 300 - 400 g karfiol
- 6 - 8 tk olívaolaj
- só, bors
A sajtszószhoz
- 20 g vaj
- 20 g liszt
- 200 ml tej
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 100 g vörös cheddar
A tetejére
- 100 g vörös cheddar
A karfiolsteak sajtszósszal lehet köret vagy főétel is. Az elkészítéséhez a karfiolból 4 db vékonyabb vagy 3 db vastagabb szeletet vágunk, mindkét oldalukat lekenjük 1-1 tk olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Tepsire rakjuk, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a sajtszószt: felolvasztjuk a vajat, megszórjuk a liszttel és kicsit lepirítjuk. Felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot, és ha felolvadt, meg is vagyunk.
A karfiol leeső részeit felvágjuk, sós vízben puhára főzzük, ezután villával összenyomkodjuk és belekeverjük a sajtszószba.
A szósszal leöntjük az elősütött karfiolt, ráreszeljük a sajtot és 200 fokos sütőbe tesszük további 20-25 percre, amíg a sajt megpirul.
Elkészítési idő: 80 perc
Ha tetszett a karfiolsteak sajtszósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több karfiolos kaja:
Mustáros sült karfiol bazsalikomos zöldborsópürével