Hozzávalók
A sajtszószhoz
- 1 tk keményítő
- 0.25 tk fokhagymapor
- 0.25 tk füstölt pirospaprika
- 150 ml tej
- 120 g vörös cheddar
A csirkéhez
- 250 g csirkemellfilé
- só, bors
- 2 - 3 ek olívaolaj
Hozzávalók
A sajtszószhoz
- 1 tk keményítő
- 0.25 tk fokhagymapor
- 0.25 tk füstölt pirospaprika
- 150 ml tej
- 120 g vörös cheddar
A csirkéhez
- 250 g csirkemellfilé
- só, bors
- 2 - 3 ek olívaolaj
A sajtszószhoz a keményítőt, a fokhagymaport és a füstölt pirospaprikát kikeverjük a hideg tejjel egy gyorsforralóban, majd belereszeljük a sajtot, és közepes lángon elkezdjük melegíteni. Addig melegítjük, amíg az összes sajt el nem olvad, és így forraljuk még 1 percig, majd félrehúzzuk.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és egy tapadásmentes serpenyőben az olívaolajon, oldalanként 3-4 perc alatt lepirítjuk. Nyakon öntjük a meleg sajtszósszal, és kész is vagyunk.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a sajtszószos csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több sajtszószos kaja:
Sajtszószos-kolbászos tepsis nudli