Hozzávalók
A halhoz
- 500 g tőkehalfilé
- só, bors
- 250 g finomliszt
- 7 g sütőpor
- 40 g keményítő
- 1 db tojás
- 200 ml sör
A krumplihoz
- 400 g sütni való krumpli
- 4 ek étolaj
- só, bors
A tálaláshoz
- 150 g friss kevert saláta
- 2 ek majonéz
Fish and chips air fryerben
Hozzávalók
A halhoz
- 500 g tőkehalfilé
- só, bors
- 250 g finomliszt
- 7 g sütőpor
- 40 g keményítő
- 1 db tojás
- 200 ml sör
A krumplihoz
- 400 g sütni való krumpli
- 4 ek étolaj
- só, bors
A tálaláshoz
- 150 g friss kevert saláta
- 2 ek majonéz
A fish and chips air fryerben recept első lépéseként a halat 8-10 cm-es csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk 50 g liszttel. Egy tálba öntjük a maradék lisztet, a sütőport, a keményítőt, beleütjük a tojást, és egy habverő segítségével folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a sört is. A tésztát csomómentesre keverjük, megforgatjuk benne a halszeleteket, amiket aztán beteszünk a 170 fokosra melegített air fryerbe és 15 perc alatt készre sütjük.
A krumplit egy késsel vagy egy mandolin segítségével kb. 3 mm vastagságú karikákra vágjuk, megcsorgatjuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd betesszük ezt is a forró levegős sütőbe, és 180 fokon kb. 13 perc alatt készre sütjük. A halat és a krumplit friss kevert salátával és majonézzel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!