Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 - 6 ek olaj vagy zsír
- 500 g csirkemáj
- ½ tk fűszerkömény
- ½ tk fűszerpaprika
- 1 tk majoranna
- 150 ml fehérbor
- 1 üveg lecsó
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 - 6 ek olaj vagy zsír
- 500 g csirkemáj
- ½ tk fűszerkömény
- ½ tk fűszerpaprika
- 1 tk majoranna
- 150 ml fehérbor
- 1 üveg lecsó
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, majd a forró olajon 4-5 percig pirítjuk. Maximumra kapcsoljuk a hőmérsékletet, és rádobjuk a májat, majd 2-3 perc pirítás után rádobjuk a fűszereket, gyorsan elkeverjük, felöntjük a fehérborral, majd a negyedére forraljuk. Ráöntjük a lecsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk lassú tűzön, ameddig a máj teljesen át nem főtt, de nem szárad ki (kb. 10 perc). Megszórjuk aprított petrezselyemmel, és főtt burgonyával vagy egyéb, tetszőleges körettel fogyasztjuk.
Ha tetszett a befőtt lecsós resztelt máj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!