Befőtt lecsós resztelt máj

Hozzávalók

4
főre
+
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
5 - 6 ek olaj vagy zsír
500 g csirkemáj
½ tk fűszerkömény
½ tk fűszerpaprika
1 tk majoranna
150 ml fehérbor
1 üveg lecsó
só, bors
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Befőtt lecsós resztelt máj

Jöhet egy kis resztelt máj? Egyszerű, gyors, laktató… pár plusz alapanyag, és kész a magyaros lecsós verzió. Köretnek pedig mindenki azt választ, amit kedvel, mi most az egyszerű, sós vízben főtt burgonyánál maradtunk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
5 - 6 ek olaj vagy zsír
500 g csirkemáj
½ tk fűszerkömény
½ tk fűszerpaprika
1 tk majoranna
150 ml fehérbor
1 üveg lecsó
só, bors
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, majd a forró olajon 4-5 percig pirítjuk. Maximumra kapcsoljuk a hőmérsékletet, és rádobjuk a májat, majd 2-3 perc pirítás után rádobjuk a fűszereket, gyorsan elkeverjük, felöntjük a fehérborral, majd a negyedére forraljuk. Ráöntjük a lecsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk lassú tűzön, ameddig a máj teljesen át nem főtt, de nem szárad ki (kb. 10 perc). Megszórjuk aprított petrezselyemmel, és főtt burgonyával vagy egyéb, tetszőleges körettel fogyasztjuk.

Befőtt lecsós resztelt máj
Befőtt lecsós resztelt máj

Ha tetszett a befőtt lecsós resztelt máj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások