Levesek

Egyszerűcseresznyeleves

Egyszerű cseresznyeleves
Egyszerű cseresznyeleves

Hozzávalók
1 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
850 ml
tej
1 tk
fahéj
120 g
cukor
500 g
cseresznye
300 ml
tejföl
1 db
citrom

Elkészítés
  1. Egy lábasba szórjuk a vaníliás pudingport, hozzáöntünk 150 ml tejet, mehet hozzá a fahéj és a cukor, majd csomómentesre keverjük egy habverővel.

  2. Hozzáadjuk a maradék tejet, a kimagozott cseresznyéket, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Mikor kezd kicsit besűrűsödni, beletesszük a citromlével elkevert tejfölt, alaposan összekeverjük, és 5 perc alatt készre főzzük.

  3. Ehetjük langyosan is, de kihűtve lesz az igazi.


www.streetkitchen.hu

Ha van egy kis cseresznyéd otthon (vagy a fagyasztóban lapul pár zacskó), és valami frissítőre vágysz, akkor ezt a levest muszáj kipróbálnod. Tényleg gyerekjáték az egész, de a végeredmény olyan, mintha egy fancy vendéglőben lennél.

pictogram

Vega

Ez az egyszerű cseresznyeleves az igazi nyári mentőöv, ha gyorsan kell valami frissítő, de nem akarsz órákat a tűzhely mellett izzadni. A vaníliás pudingpor trükkje garantálja a krémes textúrát, a tejföl és a citrom pedig tökéletesen ellensúlyozza a gyümölcs édességét. Friss vagy fagyasztott cseresznyével is működik, és akár desszertként, akár előételként is megállja a helyét.

Hozzávalók

4 főre
1 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
850 ml
tej
1 tk
fahéj
120 g
cukor
500 g
cseresznye
300 ml
tejföl
1 db
citrom

Elkészítés

  1. Egy lábasba szórjuk a vaníliás pudingport, hozzáöntünk 150 ml tejet, mehet hozzá a fahéj és a cukor, majd csomómentesre keverjük egy habverővel.

  2. Hozzáadjuk a maradék tejet, a kimagozott cseresznyéket, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Mikor kezd kicsit besűrűsödni, beletesszük a citromlével elkevert tejfölt, alaposan összekeverjük, és 5 perc alatt készre főzzük.

  3. Ehetjük langyosan is, de kihűtve lesz az igazi.


Egyszerű cseresznyeleves
Egyszerű cseresznyeleves (Fotó: Street Kitchen)

Ez az egyszerű cseresznyeleves igazi nyári jolly joker: gyors, könnyű és elképesztően finom. Akár egy forró nap végén desszertként, akár ebéd előtt előételként tálalod, garantáltan mosolyt csal az arcokra.

Hasznos tudnivalók

  • Cseresznye: ha fagyasztott gyümölccsel dolgozol, olvaszd ki és csepegtesd le, mielőtt hozzáadod.

  • Pudingpor: vaníliás helyett próbálhatod epres vagy tejszínes változattal is, extra csavarként.

  • Tejföl: növényi tejföllel is működik, ha laktózmentes vagy vegán verzióban gondolkodsz.

  • Citrom: csak friss citrom levét használd – a savasságától lesz igazán üdítő a leves.

  • Tálalás: hűtve a legjobb, de egy kis friss mentalevél vagy jégkocka is jól áll neki, ha igazán lehűtenéd.

Ezek a cseresznyés receptek is érdekelhetnek, ha az egyszerű cseresznyeleves bejött:

Cseresznyés piskóta

Cseresznyelekvár rozéval

Expressz cseresznyés pohárkrém

Ha tetszett az Egyszerű cseresznyeleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept