Hirdetés

Hozzávalók

2
darab 750 ml-es üveghez
+
1.3 kg cseresznye
½ db citrom leve és héja
1 mk fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg
160 ml rozé bor
500 g Koronás 2:1 befőzőcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Cseresznyelekvár rozéval

Ha éppen aktuálisan érik valami gyümölcs, akkor érdemes főzni belőle egy jó (nem, nem pálinkát!) lekvárt, hogy a nyári reggeli pirítós mellé, vagy a hideg téli estéken is lehessen kanalazni a nyár zamatából. Ez a recept rozéval készült, de persze akár ki is hagyhatjátok belőle, úgy is isteni lesz a végeredmény.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
darab 750 ml-es üveghez
+
1.3 kg cseresznye
½ db citrom leve és héja
1 mk fahéj
1 mk őrölt szegfűszeg
160 ml rozé bor
500 g Koronás 2:1 befőzőcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A cseresznyelekvárhoz kimagozzuk a gyümölcsöket, és egy nagy edénybe rakjuk. Hozzáreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, mehet hozzá a kétféle fűszer, a bor, és 10-15 percig főzzük (cseresznyefüggő is), hogy a cseresznye leve és a bor kissé elpárologjon.

Ezután hozzákeverjük a befőzőcukrot, és további 5-6 percig, kevergetve főzzük. Cseppentünk egy mokkáskanálnyit egy tányérra, és ha szépen megdermed, jó a lekvárunk.

Ekkor jól átmosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük a cseresznyelekvárt, és fejtetőre állítjuk 5 percre. Ha kibontjátok, tároljátok hűtőben!

Cseresznyelekvár rozéval
Cseresznyelekvár rozéval
  • Előkészítés: 15-20 perc előkészítés
  • Főzés: 10-15 perc + 5-6 perc főzés
  • Elkészítés idő: 25-35 perc

Ha tetszett a cseresznyelekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a lekvárok is érdekelhetnek:

Sárgabaracklekvár

Klasszikus eperlekvár

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?