Hozzávalók
A cseresznyeraguhoz
- 400 g cseresznye
- 1 tk balzsamecet
- 1 vaníliarúd
- 2 - 3 ek cukor
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 80 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A kekszréteghez
- 220 g zabkeksz
Hozzávalók
A cseresznyeraguhoz
- 400 g cseresznye
- 1 tk balzsamecet
- 1 vaníliarúd
- 2 - 3 ek cukor
A krémhez
- 500 g mascarpone
- 80 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A kekszréteghez
- 220 g zabkeksz
A cseresznyeraguhoz egy lábasba rakjuk a kimagozott cseresznyét, és a balzsamecettel, a vaníliarúd kikapart magjaival és a cukorral kb. 10 perc alatt összefőzzük. Poharakba kanalazzuk, majd hűtőbe rakjuk, hogy kihűljön.
A krémhez a mascarponét a kétféle cukorral krém állagúvá habosítjuk, a zabkekszet pedig egy aprítógépben alaposan lezúzzuk.
A kihűlt cseresznyeragura kanalazzuk a zabkekszet (kb. 2 ek kivételével), kicsit lenyomkodjuk, és egy csillagcsöves habzsákból rányomjuk a krémet kekszréteg tetejére. A maradék kekszmorzsával és 1-1 szem cseresznyével díszítjük.
Ha tetszett az expressz cseresznyés pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!