Egyszerű levesek

Kolbászosédesburgonya-krémleves

Kolbászos édesburgonya-krémleves

Hozzávalók
100 ml
tejszín
500 g
édesburgonya
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
100 - 150 g
paprikás kolbász
só, bors
0.25 db
szerecsendió
2 db
babérlevél
1 - 1.5 l
víz
1 - 2 ek
ecet

Elkészítés

Az édesburgonyát megpucoljuk, és kisebb kockákra vágjuk. A kétféle hagymát finomra aprítjuk, és a paprikás kolbászt is nagyon apróra vágjuk.

Egy lábasban zsírjára pirítjuk a kolbászt, ⅓ részét kiszedjük, a maradékot benne hagyjuk, és mehet rá a kétféle hagyma. Üvegesre pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, belerakjuk a babérlevelet, az édesburgonyát, elkeverjük, felöntjük a vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ezután kivesszük a babérlevelet, leturmixoljuk a levest, ecettel ízesítjük, és a félretett kolbásszal, tejszínnel összekeverve tálaljuk.

kolbászos édesburgonya-krémleves 2
Kolbászos édesburgonya-krémleves

www.streetkitchen.hu

Szupergyorsan összedobható, tartalmas leves, amit szinte bármikor megcsinálhattok! Aki esetleg tejérzékeny, nyugodtan kihagyhatja a tejszínt.

Hozzávalók

4 főre
100 ml
tejszín
500 g
édesburgonya
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
100 - 150 g
paprikás kolbász
só, bors
0.25 db
szerecsendió
2 db
babérlevél
1 - 1.5 l
víz
1 - 2 ek
ecet

Az édesburgonyát megpucoljuk, és kisebb kockákra vágjuk. A kétféle hagymát finomra aprítjuk, és a paprikás kolbászt is nagyon apróra vágjuk.

Egy lábasban zsírjára pirítjuk a kolbászt, ⅓ részét kiszedjük, a maradékot benne hagyjuk, és mehet rá a kétféle hagyma. Üvegesre pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, belerakjuk a babérlevelet, az édesburgonyát, elkeverjük, felöntjük a vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ezután kivesszük a babérlevelet, leturmixoljuk a levest, ecettel ízesítjük, és a félretett kolbásszal, tejszínnel összekeverve tálaljuk.

kolbászos édesburgonya-krémleves 2
Kolbászos édesburgonya-krémleves

Ha tetszett a Kolbászos édesburgonya-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept