Instant

Egyszerűrakottnokedli

Egyszerű rakott nokedli

Hozzávalók
A nokedlihez
300 g
finomliszt
20 ml
étolaj
1 db
tojás
275 ml
víz
A raguhoz
20 ml
étolaj
130 g
vöröshagyma
400 g
darált csirkemell
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
300 ml
tejszín
150 g
reszelt sajt

Elkészítés

A rakott nokedli tésztájának összetevőit egy habverővel kikeverjük, majd sós, lassan lobogó vízbe szaggatjuk 2-3 körben, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére. Szűrővel kikapjuk az első adagot, és jöhet a következő kör. (De természetesen készítheted maradék nokedliből is.)

A raguhoz kevés olajat hevítünk egy lábasban, és lepirítjuk benne a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a darált csirkemellet, és belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Tovább pirítjuk, amíg szépen kifehéredik a hús. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a tejszínnel. 2-3 percig rotyogtatjuk, majd jöhet a rétegezés.

Egy kisebb tepsibe (kb. 14 x 20 cm-es) olajat csorgatunk, és kikenjük vele az alját, majd a nokedli háromnegyedét beleszórjuk, és egyenletesen eloszlatjuk. Erre megy a tejszínes-csirkés ragunk, majd a maradék nokedlit egyenletesen rászórjuk, és reszelünk rá egy jó adag sajtot. 190 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 22 percig sütjük, majd további 8 percre átkapcsolunk a grillre, hogy szép aranybarna színű legyen a teteje. Már tálalhatjuk is.

egyszeru-rakott-nokedli
Egyszerű rakott nokedli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Próbáljátok ki ezeket a nokedli recepteket is!

Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával

Az osztrákok sajtos nokedlije pirított hagymával

Spárgás baconös sajtos nokedli sütőben

www.streetkitchen.hu

Az Okos receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Igen, mindenből lehet rakott ételt készíteni, és milyen jó alany erre a nokedli. Nem kell túlgondolni: egy szuperegyszerű tejszínes csirkeragu kerül a rétegek közé, na meg persze egy jó adag sajt a tetejére.

Hozzávalók

4 főre
A nokedlihez
300 g
finomliszt
20 ml
étolaj
1 db
tojás
275 ml
víz
A raguhoz
20 ml
étolaj
130 g
vöröshagyma
400 g
darált csirkemell
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
300 ml
tejszín
150 g
reszelt sajt

A rakott nokedli tésztájának összetevőit egy habverővel kikeverjük, majd sós, lassan lobogó vízbe szaggatjuk 2-3 körben, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére. Szűrővel kikapjuk az első adagot, és jöhet a következő kör. (De természetesen készítheted maradék nokedliből is.)

A raguhoz kevés olajat hevítünk egy lábasban, és lepirítjuk benne a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a darált csirkemellet, és belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Tovább pirítjuk, amíg szépen kifehéredik a hús. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a tejszínnel. 2-3 percig rotyogtatjuk, majd jöhet a rétegezés.

Egy kisebb tepsibe (kb. 14 x 20 cm-es) olajat csorgatunk, és kikenjük vele az alját, majd a nokedli háromnegyedét beleszórjuk, és egyenletesen eloszlatjuk. Erre megy a tejszínes-csirkés ragunk, majd a maradék nokedlit egyenletesen rászórjuk, és reszelünk rá egy jó adag sajtot. 190 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 22 percig sütjük, majd további 8 percre átkapcsolunk a grillre, hogy szép aranybarna színű legyen a teteje. Már tálalhatjuk is.

egyszeru-rakott-nokedli
Egyszerű rakott nokedli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Próbáljátok ki ezeket a nokedli recepteket is!

Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával

Az osztrákok sajtos nokedlije pirított hagymával

Spárgás baconös sajtos nokedli sütőben

Ha tetszett az egyszerű rakott nokedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése