A rakott nokedli tésztájának összetevőit egy habverővel kikeverjük, majd sós, lassan lobogó vízbe szaggatjuk 2-3 körben, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére. Szűrővel kikapjuk az első adagot, és jöhet a következő kör. (De természetesen készítheted maradék nokedliből is.)
A raguhoz kevés olajat hevítünk egy lábasban, és lepirítjuk benne a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a darált csirkemellet, és belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Tovább pirítjuk, amíg szépen kifehéredik a hús. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a tejszínnel. 2-3 percig rotyogtatjuk, majd jöhet a rétegezés.
Egy kisebb tepsibe (kb. 14 x 20 cm-es) olajat csorgatunk, és kikenjük vele az alját, majd a nokedli háromnegyedét beleszórjuk, és egyenletesen eloszlatjuk. Erre megy a tejszínes-csirkés ragunk, majd a maradék nokedlit egyenletesen rászórjuk, és reszelünk rá egy jó adag sajtot. 190 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 22 percig sütjük, majd további 8 percre átkapcsolunk a grillre, hogy szép aranybarna színű legyen a teteje. Már tálalhatjuk is.

- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 30 perc
Próbáljátok ki ezeket a nokedli recepteket is!
Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával