Instant

Egyszerűrakottnokedli

Egyszerű rakott nokedli

Hozzávalók
A nokedlihez
300 g
finomliszt
20 ml
étolaj
1 db
tojás
275 ml
víz
A raguhoz
20 ml
étolaj
130 g
vöröshagyma
400 g
darált csirkemell
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
150 g
reszelt sajt
300 ml
tejszín

Elkészítés

A rakott nokedli tésztájának összetevőit egy habverővel kikeverjük, majd sós, lassan lobogó vízbe szaggatjuk 2-3 körben, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére. Szűrővel kikapjuk az első adagot, és jöhet a következő kör. (De természetesen készítheted maradék nokedliből is.)

A raguhoz kevés olajat hevítünk egy lábasban, és lepirítjuk benne a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a darált csirkemellet, és belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Tovább pirítjuk, amíg szépen kifehéredik a hús. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a tejszínnel. 2-3 percig rotyogtatjuk, majd jöhet a rétegezés.

Egy kisebb tepsibe (kb. 14 x 20 cm-es) olajat csorgatunk, és kikenjük vele az alját, majd a nokedli háromnegyedét beleszórjuk, és egyenletesen eloszlatjuk. Erre megy a tejszínes-csirkés ragunk, majd a maradék nokedlit egyenletesen rászórjuk, és reszelünk rá egy jó adag sajtot. 190 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 22 percig sütjük, majd további 8 percre átkapcsolunk a grillre, hogy szép aranybarna színű legyen a teteje. Már tálalhatjuk is.

egyszeru-rakott-nokedli
Egyszerű rakott nokedli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Próbáljátok ki ezeket a nokedli recepteket is!

Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával

Az osztrákok sajtos nokedlije pirított hagymával

Spárgás baconös sajtos nokedli sütőben

www.streetkitchen.hu

Igen, mindenből lehet rakott ételt készíteni, és milyen jó alany erre a nokedli. Nem kell túlgondolni: egy szuperegyszerű tejszínes csirkeragu kerül a rétegek közé, na meg persze egy jó adag sajt a tetejére.

Hozzávalók

4 főre
A nokedlihez
300 g
finomliszt
20 ml
étolaj
1 db
tojás
275 ml
víz
A raguhoz
20 ml
étolaj
130 g
vöröshagyma
400 g
darált csirkemell
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
150 g
reszelt sajt
300 ml
tejszín

A rakott nokedli tésztájának összetevőit egy habverővel kikeverjük, majd sós, lassan lobogó vízbe szaggatjuk 2-3 körben, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére. Szűrővel kikapjuk az első adagot, és jöhet a következő kör. (De természetesen készítheted maradék nokedliből is.)

A raguhoz kevés olajat hevítünk egy lábasban, és lepirítjuk benne a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a darált csirkemellet, és belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Tovább pirítjuk, amíg szépen kifehéredik a hús. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a tejszínnel. 2-3 percig rotyogtatjuk, majd jöhet a rétegezés.

Egy kisebb tepsibe (kb. 14 x 20 cm-es) olajat csorgatunk, és kikenjük vele az alját, majd a nokedli háromnegyedét beleszórjuk, és egyenletesen eloszlatjuk. Erre megy a tejszínes-csirkés ragunk, majd a maradék nokedlit egyenletesen rászórjuk, és reszelünk rá egy jó adag sajtot. 190 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 22 percig sütjük, majd további 8 percre átkapcsolunk a grillre, hogy szép aranybarna színű legyen a teteje. Már tálalhatjuk is.

egyszeru-rakott-nokedli
Egyszerű rakott nokedli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Próbáljátok ki ezeket a nokedli recepteket is!

Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával

Az osztrákok sajtos nokedlije pirított hagymával

Spárgás baconös sajtos nokedli sütőben

Ha tetszett az Egyszerű rakott nokedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept