Hirdetés

Az osztrákok sajtos nokedlije pirított hagymával

Hozzávalók

4
személyre
+
500 g liszt
10 db tojás
1 - 1 ½ ek só
200 g edami sajt
200 g ementáli sajt
250 g friss spenót
4 fej nagyobb vöröshagyma
1 szerencsendió
2 db tojássárgája
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Az osztrákok sajtos nokedlije pirított hagymával

Ahogyan a mac&cheese, úgy ez a kaja is a tésztáról és a sajtról szól és ez is egy igazi téli comfort food. Nem egy nagy ördöngösség, csak szerezzetek egy nokedliszaggatót és valami jóféle, aromás sajtot!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
500 g liszt
10 db tojás
1 - 1 ½ ek só
200 g edami sajt
200 g ementáli sajt
250 g friss spenót
4 fej nagyobb vöröshagyma
1 szerencsendió
2 db tojássárgája
Bevásárlólistához adom

A lisztből, sóból, tojásokból lágy nokedli tésztát keverünk, majd 15-20 percet pihentetjük.

Közben a hagymát durvára vágjuk és olvasztott vajon aranybarnára pirítjuk, félretesszük. Kevés sóval vizet forralunk és beleszaggatjuk a nokedlit, kifőzzük és lecsepegtetjük.

A nokedli főzőlábosában a víz kiöntése után kevés vajat olvasztunk és az összes nokedlit átpirítjuk. Pár perc után jöhet rá a lereszelt sajt, amit több adagban adunk a nokedlihez és alaposan összekeverjük. Amikor teljesen beborította a galuskákat az olvadt sajt, beledobjuk a friss spenótot, gyorsan átforgatjuk, igény szerint még kicsit sózzuk, és kevés szerecsendiót reszelünk rá. Tálaláskor kevés sült hagymával a tetején kínáljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások