Hozzávalók
- 500 g liszt
- 10 db tojás
- 1 - 1 ½ ek só
- 200 g edami sajt
- 200 g ementáli sajt
- 250 g friss spenót
- 4 fej nagyobb vöröshagyma
- 1 szerencsendió
- 2 db tojássárgája
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 10 db tojás
- 1 - 1 ½ ek só
- 200 g edami sajt
- 200 g ementáli sajt
- 250 g friss spenót
- 4 fej nagyobb vöröshagyma
- 1 szerencsendió
- 2 db tojássárgája
A lisztből, sóból, tojásokból lágy nokedli tésztát keverünk, majd 15-20 percet pihentetjük.
Közben a hagymát durvára vágjuk és olvasztott vajon aranybarnára pirítjuk, félretesszük. Kevés sóval vizet forralunk és beleszaggatjuk a nokedlit, kifőzzük és lecsepegtetjük.
A nokedli főzőlábosában a víz kiöntése után kevés vajat olvasztunk és az összes nokedlit átpirítjuk. Pár perc után jöhet rá a lereszelt sajt, amit több adagban adunk a nokedlihez és alaposan összekeverjük. Amikor teljesen beborította a galuskákat az olvadt sajt, beledobjuk a friss spenótot, gyorsan átforgatjuk, igény szerint még kicsit sózzuk, és kevés szerecsendiót reszelünk rá. Tálaláskor kevés sült hagymával a tetején kínáljuk.