A klasszikus tojáskrém elkészítéséhez először a tojásokat bő vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.
A sárgájákat egy konyhai aprítógépbe tesszük a fokhagymával és a szoba-hőmérsékletű vajjal, és krémesre zúzzuk.
Ezután egy tálba tesszük a sárgájás-vajas keveréket és hozzáadjuk a mustárt, a majonézt, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is.
Majd a fehérjéket is az aprítógépbe tesszük, morzsalékossá zúzzuk és azt is a krémhez keverjük. Tálalásnál megszórjuk pirospaprikával és egy kevés durva borssal.
Klasszikustojáskrém
Ahogy mindent, a tojáskrémet is rengeteg módon el lehet készíteni. Akár újhagymával vagy mascarponéval, esetleg olajosan, de szerintem ezt az egyszerű és nagyszerű verziót semmi nem übereli.
Nem csak húsvétkor, hanem egész évben megállja a helyét: friss kenyérre kenve reggelire, de szendvicsként is remek, és egy jó hidegtál mellé egy igazán klasszikus kiegészítő vele.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A klasszikus tojáskrém elkészítéséhez először a tojásokat bő vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.
A sárgájákat egy konyhai aprítógépbe tesszük a fokhagymával és a szoba-hőmérsékletű vajjal, és krémesre zúzzuk.
Ezután egy tálba tesszük a sárgájás-vajas keveréket és hozzáadjuk a mustárt, a majonézt, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is.
Majd a fehérjéket is az aprítógépbe tesszük, morzsalékossá zúzzuk és azt is a krémhez keverjük. Tálalásnál megszórjuk pirospaprikával és egy kevés durva borssal.

Elkészítési idő: 20 perc
Tojásos receptek után kutatsz lázasan? Legyen akár húsvét, akár nem, a klasszikus tojáskrém mellett ezeket is érdemes kipróbálnod!
Jól mutatnak együtt az ünnepi asztalon, de persze külön-külön is megállják a helyüket egy szimpla hétköznapi vacsi alkalmával is!
Ha tetszett a klasszikus tojáskrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



