Hozzávalók
- 200 g krumpli
- 150 g sárgarépa
- 100 g alma
- 80 g csemegeuborka
- 170 g fagyasztott zöldborsó
- 100 g majonéz
- 175 g tejföl
- 1 tk mustár
- 1 tk citromlé
- só, bors
A tálaláshoz
- 4 db tojás
Hozzávalók
- 200 g krumpli
- 150 g sárgarépa
- 100 g alma
- 80 g csemegeuborka
- 170 g fagyasztott zöldborsó
- 100 g majonéz
- 175 g tejföl
- 1 tk mustár
- 1 tk citromlé
- só, bors
A tálaláshoz
- 4 db tojás
A franciasalátához a krumplit és a répát meghámozzuk, majd félbevágva enyhén sós vízben puhára főzzük.
Míg főnek a zöldségek, az almát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, a csemegeuborkát felaprítjuk, és összekeverjük őket az összes többi hozzávalóval. Ha megfőtt a burgonya és a répa, leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, majd szintén kis kockákra vágjuk őket, és belekeverjük a salátánkba. Szerintem akkor a legfinomabb, ha egy pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. 🙂
A tojásokat 10 perc alatt megfőzzük, meghámozzuk, és ezzel tálaljuk a salátánkat.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a franciasaláta tojással recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Ha túl sokat csináltál és még marad egy kevés salid, akkor ez a recept kell neked:
Csirkeszárnyas raguleves franciasaláta-alapból
Viszont, ha csak Lajos receptjében bízol :D, akkor ide kell kattintanod:
Lajos-féle kaszinótojás franciasalival