Vega
Hozzávalók
- 4 db tojás
- só
- 400 g darált húspótló
- 0.25 csokor snidling
- 0.25 csokor petrezselyem
- 2 levél zsálya
- 1 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- 1 tk dijoni mustár
- olajspray a sütéshez
A panírozáshoz
- 100 g liszt
- 2 db tojás
- 100 g panko morzsa
A tálaláshoz
- párolt rizs
Hozzávalók
- 4 db tojás
- só
- 400 g darált húspótló
- 0.25 csokor snidling
- 0.25 csokor petrezselyem
- 2 levél zsálya
- 1 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- 1 tk dijoni mustár
- olajspray a sütéshez
A panírozáshoz
- 100 g liszt
- 2 db tojás
- 100 g panko morzsa
A tálaláshoz
- párolt rizs
A vega skót tojás elkészítéséhez lágyra főzött tojásokra van szükség, ehhez a tojásokat 5 percre gyöngyöző, enyhén sós vízbe tesszük, majd hideg folyó víz alatt lehűtjük, és óvatosan meghámozzuk.
A húspótlót ízesítjük az aprított zöldfűszerekkel, zúzott fokhagymával, sóval, borssal és dijoni mustárral. Alaposan összedolgozzuk, és az így kapott masszát négy részre osztjuk, majd óvatosan beburkoljuk vele a tojásokat.
A liszt, a tojás és a panko morzsa segítségével bepanírozzuk a tojásokat, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd lefújjuk olajspray-vel. 230 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Köretként párolt rizst adunk hozzá.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a vega skót tojás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Kíváncsiak vagytok, hogyan készül és milyen az IGAZI skót tojás, nem a húsmentes verzió? Zé elkészítette korábban, úgyhogy nem csak mondani, hanem mutatni is tudjuk! A receptért kattintsatok IDE!
Aki viszont húsmentesen húsvétol, az a hagyományos skót tojás helyett ezeknek a húsmentes recepteknek fog örülni:
Paradicsomos bulgurral töltött karalábé
Édes-savanyú répa pirított mogyoróval
Újhagymás tojáskrémmel és grillezett camembert-rel töltött purpur zsemle