A kolbászkrémes tekercsek elkészítéséhez a tésztát kitekerjük, és hosszában 3 részre vágjuk. A kolbászról, ha tudjuk, lehúzzuk a „héját”, kisebb darabokra vágjuk és egy aprítóba rakjuk a mustár és az apróra vágott snidling társaságában, majd alaposan lezúzzuk.
A kolbászkrémet 3 részre osztjuk, és hosszában a három tésztasáv alsó felére kanalazzuk. Feltekerjük mindhárom tésztadarabot, majd mindegyiket 8 részre vágjuk, így megkapjuk a kis kolbásztekercseket.
Ezeket sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, lekenjük a tetejüket a tejszínnel elkevert tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 18-20 percre, amíg szép aranybarnára sülnek.
Elkészítési idő: 35-40 perc

Kolbászkrémmel gazdagítva:
Kolbászkrémes szendvics grillezett trappistával és karamellizált hagymával