Hirdetés

Hozzávalók

1
jó nagy szendvicshez
+

A kolbászkrémhez

100 g kolbász
3 ek natúr sajtkrém
2 - 3 tk mustár
kb. 20 g vaj

A karamellizált hagymához

1 nagy fej hagyma
2 - 3 ek cukor
2 ek almaecet

A grillezett trappistához

150 g trappista
3 ek kukoricadara
20 ml olaj

A tálaláshoz

2 - 3 levél szívsaláta vagy jégsaláta
1 db rusztikus félbagett
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kolbászkrémes szendvics grillezett trappistával és karamellizált hagymával

Kolbász, trappista, hagyma. Már jó. De megmutatom, hogy lesz a jóból még jobb. Ja, és nagy mozgással járó programot ne tervezz ez után a szendvics után. Inkább vedd elő a telefonod, és ötletelj az SK oldaláról, hogy mit is készíts el legközelebb.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

1
jó nagy szendvicshez
+

A kolbászkrémhez

100 g kolbász
3 ek natúr sajtkrém
2 - 3 tk mustár
kb. 20 g vaj

A karamellizált hagymához

1 nagy fej hagyma
2 - 3 ek cukor
2 ek almaecet

A grillezett trappistához

150 g trappista
3 ek kukoricadara
20 ml olaj

A tálaláshoz

2 - 3 levél szívsaláta vagy jégsaláta
1 db rusztikus félbagett
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A kolbászt meghámozzuk, felkarikázzuk, és egy aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a sajtkrémet, a mustárt, a vajat, egy picit megsózzuk, és összezúzzuk. Ha esetleg nem vinné a kutter, lazítsuk a krémet 2-3 evőkanál tejszínnel vagy tejjel. A kész krémet tálalásig félretesszük. 

A hagymát félbe, majd egyenletes szeletekre vágjuk – úgymond félfőre. Egy száraz serpenyőben nagyon kevés víz hozzáadásával karamellizáljuk a cukrot – így kisebb az esélye, hogy leég a karamell. Amikor elpárolgott a víz, és csak a karamell maradt vissza, rádobjuk a hagymát, majd megsózzuk, és kb. 2 percig pirítjuk. Ne legyen teljesen puha a hagyma. A végén hozzáadjuk az almaecetet is, és ezt is félretesszük. 

A sajtból 1,5-2 centis szeleteket vágunk, és bevizezzük, hogy a kukoricadara jobban rátapadjon. A nedves sajtot beleforgatjuk a darába. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és oldalanként kb. 1,5 perc alatt megsütjük a sajtokat. Fordításnál ne teketóriázzunk, hanem egy határozott, gyors mozdulattal nyúljunk a sajt alá, hogy a megpirult réteget minél kevésbé sértsük fel.

A tálaláshoz félbevágjuk a pékárunkat, vastagon megkenjük a kolbászkrémmel, rátesszük a salátaleveleket, majd a sajtot és a hagymát, végül pedig a bagett tetejét is megkenjük a krémmel, és nekilátunk falatozni.

kolbászkrémes szendvics zsolti
Kolbászkrémes szendvics grillezett trappistával és karamellizált hagymával

Ha tetszett a kolbászkrémes szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a fullos szendvicsek is érdekelhetnek:

Klubszendvics

Mongol húsos szendvics

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások