Gyors reggelik

Spenótos-gombásquiche

Spenótos-gombás quiche

Hozzávalók
500 ml
habtejszín
2 ek
étolaj
200 g
barna csiperke
4 gerezd
fokhagyma
0.5 szál
póréhagyma
200 g
spenótlevél
3 db
tojás
200 g
füstölt sajt
só, bors
1 csomag
bolti leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
2 ek
sótlan pirított mogyoró
5 db
koktélparadicsom
A tálaláshoz
1 db
citrom
0.5 csokor
snidling

Elkészítés

Egy serpenyőt felforrósítunk, és az olajon megpegpirítjuk a cikkekre vágott gombát. Ha szépen megbarnult, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát és póréhagymát, majd a spenótleveleket is. 2 percig pirítjuk őket, majd lehúzzuk a tűzről. Egy keverőtálba tesszük a tejszínt, a tojásokat, a reszelt füstölt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a gombás-spenótos ragut. 

A leveles tésztát egy lisztezett nyújtódeszkára terítjük, és ha szükséges, kissé kinyújtjuk. 3 mm-es vastagságúnak kell lennie a tésztának. Kibéleljük vele a piteformát, és a felesleges tésztát levágjuk a széléről. Beleöntjük a tejszínes-zöldséges ragut, és megszórjuk a pirított mogyoróval és a félbevágott koktélparadicsommal. 165 fokra előmelegített sütőbe tesszük 45 percre. Ha megsült, egy kis pihentetés után már szeletelhetjük is. 

Tálalásnál reszelt citromhéjat és apróra vágott snidlinget szórunk még a tetejére.

spenotos-gombas-quiche (2)
Spenótos-gombás quiche (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 45 perc
  • Pihentetési idő: 15 perc

Nagy quicherajongók vagytok? Ezeket a recepteket is kedvelni fogjátok!

Spenótos-sonkás-pesztós quiche

Karfiolos-csirkés quiche

Megúszós spárgás quiche bolti tésztából

www.streetkitchen.hu

A quiche-ben az a jó, hogy csak beledobáljuk az alapba a kedvenc zöldségeinket, és egyszerűen besütjük. Most még a sós linzertésztával sem kell bajlódni, mert sima bolti leveles tésztával béleljük ki a sütőformát.

Hozzávalók

1 30 cm-es piteformához
500 ml
habtejszín
2 ek
étolaj
200 g
barna csiperke
4 gerezd
fokhagyma
0.5 szál
póréhagyma
200 g
spenótlevél
3 db
tojás
200 g
füstölt sajt
só, bors
1 csomag
bolti leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
2 ek
sótlan pirított mogyoró
5 db
koktélparadicsom
A tálaláshoz
1 db
citrom
0.5 csokor
snidling

Egy serpenyőt felforrósítunk, és az olajon megpegpirítjuk a cikkekre vágott gombát. Ha szépen megbarnult, hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát és póréhagymát, majd a spenótleveleket is. 2 percig pirítjuk őket, majd lehúzzuk a tűzről. Egy keverőtálba tesszük a tejszínt, a tojásokat, a reszelt füstölt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a gombás-spenótos ragut. 

A leveles tésztát egy lisztezett nyújtódeszkára terítjük, és ha szükséges, kissé kinyújtjuk. 3 mm-es vastagságúnak kell lennie a tésztának. Kibéleljük vele a piteformát, és a felesleges tésztát levágjuk a széléről. Beleöntjük a tejszínes-zöldséges ragut, és megszórjuk a pirított mogyoróval és a félbevágott koktélparadicsommal. 165 fokra előmelegített sütőbe tesszük 45 percre. Ha megsült, egy kis pihentetés után már szeletelhetjük is. 

Tálalásnál reszelt citromhéjat és apróra vágott snidlinget szórunk még a tetejére.

spenotos-gombas-quiche (2)
Spenótos-gombás quiche (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 45 perc
  • Pihentetési idő: 15 perc

Nagy quicherajongók vagytok? Ezeket a recepteket is kedvelni fogjátok!

Spenótos-sonkás-pesztós quiche

Karfiolos-csirkés quiche

Megúszós spárgás quiche bolti tésztából

Ha tetszett a Spenótos-gombás quiche receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept