Hozzávalók
A tésztához
- 1 csomag quiche-tészta (300 g-os kiszerelés)
A töltelékhez
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 1 csokor zöld spárga
- 80 g bébispenót
- 3 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 170 ml habtejszín
- 150 ml tej
- 100 g cheddar
- só, bors
- 2 csipet szerecsendió
Hozzávalók
A tésztához
- 1 csomag quiche-tészta (300 g-os kiszerelés)
A töltelékhez
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 1 csokor zöld spárga
- 80 g bébispenót
- 3 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 170 ml habtejszín
- 150 ml tej
- 100 g cheddar
- só, bors
- 2 csipet szerecsendió
A megúszós spárgás quiche-hez a bolti tésztát egy 22-24 cm-es piteforma aljára és oldalára nyomkodjuk. Kibéleljük alufóliával, szórunk bele száraz babot, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig elősütjük a tésztát.
A töltelékhez a kétféle hagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben üvegesre pirítjuk az olajon. A spárgát megtisztítjuk, levágjuk a fás szárait, majd 1,5 cm-es darabokra vágjuk, a hagymához adjuk, és további 10 percig pirítjuk. Mehet bele a bébispenót, amivel még 1-2 percig főzzük, hogy összeessen.
Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a tojássárgáját, a tejszínt, a tejet, a reszelt sajtot, sót, borsot és a szerecsendiót, és hozzáadjuk a legalább langyosra hűlt hagymás spárgát is.
Az elősütött tésztába öntjük a tölteléket, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük a pitét.
Megvárjuk, amíg legalább langyosra hűl, majd szeletelhetjük.
- Elkészítési idő: kb. 1 óra
Ha tetszett a megúszós spárgás quiche receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!